Closer to the Moon, marele câştigător la Premiile Gopo 2015

Aseară s-a desfăşurat la Teatrul Naţional Bucureşti – Sala Radio cea de-a noua ediţie a Galei Premiilor Gopo, premiile industriei româneşti de film, în prezenţa a peste 500 de invitaţi şi jurnalişti acreditaţi. Gazdele galei au fost actorii Paul Ipate şi Diana Cavaliotti, în timp ce întreaga ceremonie a putut fi urmărită în direct pe TVR2 şi TVR HD.

Marele câştigător al ggalei de anul acesta a fost filmul Closer to the Moon  al lui Nae Caranfil, care şi-a adjudecat nouă premii, printre care şi cele mai importane statuete, cele pentru Cel mai bun film românesc, Cel mai bun scenariu şi Cea mai bună regie pentru Nae Caranfil. Q.E.D., filmul care a obţinut cele mai multe nominalizări la premiile Gopo anul acesta, a pus monopol pe categoriile pentru actori, câştigând toate cele patru categorii: Cel mai bun actor într-un rol principal – Florin Piersic Jr., Cea mai bună actriță într-un rol principal – Ofelia Popii, Cel mai bun actor într-un rol secundar – Virgil Ogășanu şi Cea mai bună actriță într-un rol secundar – Alina Berzunțeanu.

Premiul pentru cel mai bun film documentar a fost câştigat de Toto şi surorile lui al lui Alexander Nanau, în timp ce premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj a fost adjudecat de filmul Trece şi prin perete al lui Radu Jude. Cel mai bun film European a fost desemnat La Grande Belezza al lui Paolo Sorentino.  AICI găsiţi lista completă a câştigătorilor de aseară.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim