Tot ce trebuie să știi despre platforma de streaming Disney Plus

Disney Plus

Informații despre lansare și noi filme și seriale exclusive anunțate pentru Disney Plus, noua platformă de streaming a celor de la Disney

Joi, la trei săptămâni de când cei de la Apple au anunțat lansarea Apple TV+, iată că vine și Disney cu primele detalii oficiale despre Disney Plus, propria platformă de streaming, în cadrul unei întâlniri cu investitorii. Informații despre platformă au tot apărut și circulat, de la faptul că filmele Disney vor fi lansate aici fără să mai ajungă pe Netflix, până la serialele originale Star Wars și Marvel. Însă de data asta am rimit mai multe date oficiale despre Disney Plus, de la data lansării și noi programe anunțate până la prețul abonamentului cu care va fi disponibil serviciul (deocamdată doar pentru SUA). Hai să vedem acum cele mai importante informații despre Disney Plus, marele concurent petru Neflix, Amazon și HBO GO.

Prețul

Deja circulă de ceva vreme informația că Disney Plus va costa mai puțin decât competitorii Netflix sau Amazon Prime și din ce informații avem acum așa va fi. Prețul abonamentului în SUA va fi 6.99$ pe lună sau 69.99$ pe an, în timp ce abonamentele concurenților încep de la 8.99$. Deocamdată avem prețul serviciului în SUA, rămâne de văzut cât va costa abonamentul la lansarea în Europa și mai ales la noi în țară. Mai ales având în vedere noile reguli impuse de Uniunea Europeană cu privire la furnizorii de conținut pe platformele de streaming.

Data lansării

Disney Plus va fi disponibil în Satele Unite începând cu 12 noiembrie 2019, urmând ca apoi să fie lansat pe rând în cele mai importante teritorii de pe toată suprafața globului în următorii doi ani, începând cu Europa de Est și de Vest ș continuând cu America Latină și Asia. Încă nu avem o informație ofiiala despre data lansării platformei în partea asta de lume, dar sperăm să fie cât de curând după lansarea oficială. Pentru a afla la timp toate noutățile despre noul serviciu, te poți înscrie AICI cu adresa de email. Și având în vedere că există deja această pagină localizată pentru România, presimt că nu va trece mult timp până vom avea platforma disponibilă și la noi în țară.

Ce vom primi și când

Ok, am zis ce vom primi, deși nu știm încă data la care va fi disponibilă platforma și în România. Dar hai să vedem ce vor vedea cei care vor avea acces la Disney Plus încă din prima zi de la lansare. La anunțul de joi, cei de la Disney au anunțat destule noutăți, pe lângă toate programele despre care știam deja. Dar mai bine hai să le luăm pe rând, pe categorii:

1. Star Wars

Cei de la Disney au reînviat seria de animație Star Wars: The Clone Wars, care va debuta noul sezon (sezonul 7) undeva pe parcursul primului an de existență al platformei, însă vestea bună este că primele 6 sezoane ale seriei vor fi disponibile pe platformă încă din prima zi.

The Mandalorian, noul serial original Disney Plus și primul serial live-action din universul Star Wars, va fi disponibil pe platformă încă din prima zi. Serialul este produs de Jon Favreau (Iron Man, Iron Man 2, The Jungle Book, The Lion King) și are acțiunea plasată undeva între căderea Imperiului și apariția Primului Ordin. Din ce spun producătorii, nu trebuie să fi văzut celelalte filme dins erie ca să înțelegi acțiunea din The Mandalorian, însă fanii loiali vor primi câteva surprize de-a lungul serialului. Se pare că noua serie beneficiază de un buget de 100 milioane $.

În caz că vrei să recuperezi tot ce se întâmplă în saga Star Wars înainte de lansarea The Mandalorian, încă din prima zi vei putea găsi aproape toată seria de filme Star Wars, mai precis Episoadele I-VII, dar și Rogue: A Star Wars Story.

Diego Luna (Narcos: Mexico) își va relua rolul din Rogue: A Star Wars Story în noul serial live-action Cassian Andor, care îl va urmări pe Andor în anii în care s-a format rebeliunea. Acest serial va fi un thriller de spionaj care va debuta pe platformă în al doilea an de existentă.

Neoficial, se zvoineste că vom avea parte și de un serial bazat pe personajul Obi-Wan Kenobi, pentru care Ewan Mcgregor își va relua rolul și a cărui acțiune va avea loc între trilogia originală și cele trei prequel-uri. Un alt proiect care va debuta la un moment dat este un serial documentar despre cei care au creat decorurile și efectele speciale pentru universul Star Wars.

2. Marvel

La debutul Disney Plus, vom putea găsi pe platforma de streaming o parte dintre filmele marca Marvel, dar și seriiile animate Marvel’s Ultimate Spider-Man și Marvel’s Guardians of the Galaxy. Captain Marvel va fi primul film marca Marvel care va debuta direct pe platforma de streaming a Disney, fără să mai treacă pe la concurenții Netflix. Dar cele mai așteptate programe marca Marvel vor fi serialele originale Marvel realizate special pentru Disney Plus.

WandaVision îi aduce din nou împreună pe Paul Bettany și Elisabeth Olsen în rolurile făcute în MCU, respectiv Vision și Wanda Maximoff. Acest serial este programat să debuteze în al doilea an de existență al platformei.

Unul din serialele originale Marvel de care știam ceva este Loki, iar zvonul este că acțiunea îl va duce pe Loki de-a lungul istoriei planetei Pământ, unde acesta își va pune amprenta asupra evenimentelor istorice. Și Loki va debuta tot în al doilea an de existentă al platformei.

Sebastian Stan și Anthony Mackie vor face echipă în Falcon și Winter Soldier, fără a cunoaște mai multe detalii despre acest serial până acum. Acest proiect va debuta în primul an.

Jeremy Renner își va relua rolul din MCU în Hawkeye, o serie limitată de aventuri în care Clint Barton aka Hawkeye îi va preda ștafeta lui Kate Bishop.

O serie animată bazată pe seria de benzi desenate What if?, în care vom vedea diferite povești din universuri paralele, care nu au legătură cu actualul MCU. Actorii cunoscuți din filmele Marvel își vor împrumuta vocile acestui proiect, care este programat să debuteze în primul an.

3. Disney

Încă de la lansare, vom avea dispoinibile pe platformă o mar eparte din filmele originale Disney realizate de-a lungul timpului, de la animațiile gen The Lady and the Tramp până la filmele clasice de genul Honey, I Shrunk the Kids. Tot de la lansare vom găsi pe platforma și High School Musical: The Musical-The Series, un serial documentar bazat pe franciza High School Musical. Binenteles, nu veți scăpa de serialele celebre marca Disney pentru copii și adolescenți, începând cu clasicul Clubul Mickey Mouse și terminând cu mai noile Raven’s Home.

Celebra serie de filme din anii ’90 Mighty Ducks va fi transformată pe producătorul filmelor originale într-un serial TV. Și clasicul film The Sandlot va beneficia de un reboot/sequel, care se va concentra pe copiii personajelor din filmul original. Și The Muppets Show va reveni cu un reboot creat de actorul Josh Gad și producatorul Once Upon a Time.

Vom avea pe canalul Disney al platformei și o serie de remake-uri ale unor filme Disney de succes, cum ar fi 3 Men and a Baby, Father of the Bride, Honey, I Shrunk the Kids sau The Parent Trap. În plus, deși încă nu se știe când vor fi lansate, Disney Plus va beneficia și de mai multe adaptări după romane de tip YA, cum ar fi The Grimm Legacy și Stargirl.

Pe lângă aceste producții, canalul Disney din cadrul platformei va beneficia de o serie de serii documentare care ne vor dezvălui diferite subiecte din diferite domenii, de la echipele din spatele unor filme celebre, până la making-of-uri pentru animațiile celebre marca Walt Disney.

4. Fox

Având în vedere că recent s-a finalizat achiziția 20th Century Fox de către Disney, era clar că vom avea și producții din catalogul extins al celor de la Fox care vor intra pe platformă, însă cred că cea mai mare lovitură este intrarea pe Disney Plus încă de la lansare a tuturor sezoanelor existente din Familia Simpson.

5. Pixar

Majoritatea animațiilor marca Pixar, inclusiv animațiile scurte pe care le-am putut veeda onloine de-a lungul timpului, vor fi disponibile încă de la lansare pe platforma de streaming. Pe lângă acestea, vom avea parte și de la Pixar de producții originale pentru Disney Plus.

Monsters at Work este principalul proiect original marca Pixar, care se va baza pe personajele din Monsters Inc. și care va reuni personajele principale, inclusiv actorii care au pus voci în filmul original, ca John Goodman și Billy Crystal. Serialul va avea acțiunea plasată la șase luni după filmul original și va fi lansat în primul an de existență al platformei.

Forky Asks a Question îl va lua pe cels mai nou personaj din Toy Story 4 care va pune întrebări existențiale despre viață, dragoste, timp sau brânză. Această serie va fi disponibilă încă de la lansare.

Cum va arăta aplicația

Încă de pe prima pagină a aplicației, utilizatorul poate naviga spre paginile Marvel, Disney, Star Wars sau Pixar, toate customizate cu logo-uri și interfețe dinamice. Dar mai bine vă las cu un mic demo video care ne arată cum va putea fi folosită aplicația.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim