“Expendables 3” ajunge online cu 3 săptămâni înainte de lansarea oficială

O versiune de calitate bună a Expendables 3, se pare că ripuită de pe un DVD screener, a ajuns miercuri pe torrente, cu trei săptămâni înainte de lansarea oficială şi a fost descărcată de peste 180000 de ori în primele 24 de ore. Iar acum urmează dezbarterea dacă acest fapt va afecta în mod sunstanţial încasările filmului. Totul după ce vara aceasta au mai apărut pe torrente episoadele pilot ale noilor seriale DC Comics Constantine de pe NBC şi The Flash de pe The CW.

Expendables 2 a avut încasări de peste 300 de milioane de dolari la nivel mondial, iar acest sequel vine cu un cast şi mai puternic adăugat celor ce îşi reiau rolurile din filmele precedente ale seriei. Întrebarea care se pune este dacă cei care vor sa vadă acest film vor lua copia piratată sau dacă cei care vor lua acest film ar fi făcut parte din cei care ar fi plătit bilet la apariţia filmului.

Un alt caz asemănător s-a petrecut în 2009, când un workprint (o versiune intermediară a filmului, care până la urmă nici nu a fost foarte diferită de variant finală) al lui X-Men Origins: Wolverine a ajuns online cu o lună înainte de lansarea oficială a filmului. Deşi se pare că variant piratată a fost văzută de peste 4,5 milioane de ori, filmul a debutat cu încasări de 85 de milioane de dolari şi a mers destul de bine la încasări, aşa că s-ar putea ca apariţia online să nu fie chiar atât de tragică pentru partea financiară.

Şi dacă vă gândiţi cumva să fugiţi repede să vă luaţi şi voi filmul de pe net, aveţi grijă. Nu Image, producătorul filmului, a dat în 2011 în judecată peste 23.000 de utilizatori de Bit Torrent pentru descarcarea primei părţi a seriei, plus că până la urmă a fost prins şi cel care a pus online copia piratată a lui Wolverine şi care a făcut un an de închisoare. Aşa că poate vă gândiţi mai bine şi aşteptaţi totuşi să vedeţi filmul în cinematografe.

Expendables 3 ia cu asalt marile ecrane din SUA peste o luna, în 15 august, în timp ce la noi va rula cu o săptămână mai târziu.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim