Green Book și Roma, marii câștigători la premiile Oscar 2019

premiile Oscar 2019

Green Book câștigă premiul pentru cel mai bun film, în timp ce Roma ia premiile pentru cel mai bun regizor și cel mai bun film într-o limbă străină la Premiile Oscar 2019

Duminică seară au avut loc la Dolby Theater din Los Angeles cea de-a 91-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film, iar pentru prima dată în 30 de ani ceremonia nu a avut un prezentator. În schimb, cei de la Queen au deschis show-ul împreună cu Adam Lambert cu un medley format din câteva dintre cele mai cunoscute piese al trupei.

Show-ul s-a incheiat cu cea mai mare surpriză din acest an, Green Book câștigând premiul pentru cel mai bun film în fața altor filme cotate cu șanse mai mari în lunile precedente, ca Roma sau A Star is Born. Anul acesta nu am avut un câștigător detașat al ceremoniei, cele mai multe premii fiind câștigate de Bohemian Rhapsody, în număr de patru. Câte trei premii adjudecate au avut Roma și Black Panther.

Dacă la capitolul cel mai bun film am avut o surpriză, când vorbim de cel mai bun regizor nu a mai fost cazul, Alfonso Cuaron adjudecându-și din nou statueta pentru regia filmului Roma. Așa cum era de așteptat, Roma a luat și premiul pentru cel mai bun film într-o limbă străină și premiul pentru cea mai bună imagine.

Deși pentru multă lume vine ca o surpriză premiul pentru cea mai bună interpretare feminină luat de Olivia Coleman (The Favourite) în fața lui Glenn Close (The Wife), pentru mine personal vine ca o confirmare a rolului incredibil facut de actrita sub bagheta regizorală a lui Yorgos Lanthimos. În rest, premiile pentru interpretare au mers către favoriți: Rami Malek a luat pentru interpretarea lui Freddie Mercury în Bohemian Rhapsody Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, Mahershala Ali a luat premiul pentru actor în rol secundar pentru Green Book, iar Regina King a luat premiul pentru rol secundar feminin pentru interpretarea din If Beale Street Could Talk.

Spike Lee a primit în sfârșit un Oscar după o nominalizare și nu unul pentru întreaga carieră, câștigând premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat pentru BlacKkKlansman, cel mai recent film al său. Deloc surprinzător, Spider-Man: Into the Spider-verse a luat premiul pentru cea mai bună animație de lungmegtraj, confirmând entuziasmul cu care a fost primit încă de la lansarea pe marile ecrane.

Lista completă a câștigătorilor poate fi consultată AICI, pe site-ul oficial.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim