Campanie a studenţilor din Iran pentru biciuirea actriţei Leila Hatami

În Iran a apărut o campanie iniţiată de studenţi radicali, membri ai Hezbollah Students, pentru biciuirea în public a actriţei Leila Hatami pentru un sărut pe obraz aplicat de către preşedintele Festivalului de la Cannes la proiecţia filmului Grace de Monaco la gala de deschidere.

leila-hatami

Conform codului penal din această ţară, bărbaţii şi femeile neînrudite nu au voie să se atingă sau să se sărute în public. Pedeapsa maximă prevăzută este de 50 de lovituri cu biciul. Ministrul culturii din Iran Hossein Noushabadi a declarat că acel sărut pe obraz a subminat imaginea de castitate a femeilor iraniene.

Preşedintele festivalului de la Cannes a declarant că aceste nemulţumiri din Iran sunt nefondate şi a încercat să minimalizeze incidental. “În acel moment, pentru mine dânsa reprezenta întreg cinema-ul Iranian, abia apoi a redevenit ea însăşi din nou.”

Leila Hatami participă la FEstivalul de la Cannes în calitate de membră a juriului pentru Palme d’Or. Este fiica regizorului Iranian Ali Hatami şi a devenit cunoscută pe plan internaţional dup ace filmul Iranian A Separation în care juca, a câştigat premiul Oscar pentru Cel mai bun film strain în 2012.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim