În aşteptarea Premiilor Gopo

Mai avem câteva ore până la ediţia din acest an a Premiilor Gopo şi ne-am gândit să facem o recapitulare a nominalizaţilor din acest an. Cele mai multe nominalizări, 13 la număr, le-a primit  La limita de jos a cerului, debutul în lung-metraj al regizorului Igor Cobileanski. Fruntaşi la numărul de nominalizări sunt şi  Domestic al lui Adrian Sitaru şi  Rocker al lui Marian Crisan cu câte 11 nominalizări şi Poziţia copilului cu 10 nominalzări.

Filmele nominalizate la categoria Cel mai bun lung-metraj sunt Câinele japonez de Tudor Cristian Jurgiu, Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism de Corneliu Porumboiu, La limita de jos a cerului de Igor Cobileanski,  Poziţia copilului de Călin Peter Netzer şi Rocker de Marian Crişan.

Regizorii acestor cinci filme se înfruntă la categoria Cea mai bună regie.

Premiul pentru filmul românesc cu cel mai mare succes de box-office în 2013 va fi acordat lungmetrajului Poziţia copilului, de Călin Peter Netzer, care a obţinut încasări totale de 1.249.457 de lei.

Nominalizările pentru toate categoriile premiilor Gopo au fost stabilite de un juriu de preselecţie alcătuit din regizorul Constantin Popescu, actriţa Dorotheea Petre, producătorul Radu Stancu, directorul de imagine Silviu Stavila, scenarista Andreea Vălean şi criticii de film Bujor T. Ripeanu, Marilena Ilieşiu, Irina Trocan, Ruxandra Grecu, Raluca Bugnar şi Cătălin Olaru.

După anunţul nominalizărilor, peste 400 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor vota pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor din acest an, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de firma de audit şi consultanţă PricewaterhouseCoopers, cu care organizatorii galei Gopo au demarat încă din 2011 un parteneriat extrem de important.

Gala premiilor Gopo 2014 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) şi Transilvania Film, cu sprijinul Babel Communications şi al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Lista completă a nominalizaţilor de anul acesta o găsiţi AICI.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim