10 zile până la TIFF 2014

Mai avem 10 zile până la ceremonia de deschidere a celei de-a 13-a ediţie a Festivalului Internaţinal de Film Transilvania, aşa că începând de azi vă vom prezenta într-o serie de articole tot ceea ce veţi putea vedea la TIFF 2014. Astăzi, despre proiectele care se vor desfăşura de-a lungul festivalului.

În prima fază vă spunem că se vor întoarce Let’s Go Digital şi Transilvania Talent Lab (despre prima ediţie TTL, la care a participat şi proiectul Facem Film, puteţi citi AICI), dar pe lângă acestea anul acesta au apărut încă două proiecte noi la TIFF: Transilvania Film Festival Fund şi Transilvania Pitch Stop.

Let’s Go Digital este un atelier de film adresat viitorilor cineaşti, copii între 14 şi 18 ani pasionaţi de film, fotografie sau editare video, aflat la a 12-a ediţie. Timp de 10 zile, tinerii vor lua contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Ei vor avea acces la aparatură profesională, îndrumaţi de profesionişti din cinematografia românească și, de asemenea, vor putea să ia parte la toate evenimentele festivalului.

Transilvania Talent Lab este o platformă de training pentru încurajarea şi şlefuirea talentului profesioniştilor şi amatorilor în domeniul filmului a fost inaugurată în urmă cu doi ani în cadrul celei de-a 11-a ediții a TIFF-ului (cum v-am spus, am participat şi noi la prima ediţie). Programul îşi propune să contribuie la perfecţionarea unor tineri cineaşti, la descoperirea unor talente noi şi la dezvoltarea unor proiecte aflate în diferite faze de producţie. AICI găsiţi lista cu cei 15 participanţi la ediţia din anul acesta.

Transilvania Film Festival Fund (TFFF)este un fond care va oferi sprijin financiar pentru producția de scurtmetraje și documentare cineaștilor din zona Transilvaniei, în timp ceTransilvania Pitch Stop (TPS) este o platformă prin care cineaști aflați la început de drum, din orice colț al țării, au șansa de a-și dezvolta și prezenta proiectele de lungmetraj în fața unor potențiali producători și finanțatori români și străini.

Şi în acest an se continuă prezentarea celor mai promiţători actori de teatru din România care nu avut şansa de a evolua pe marele ecran cineaştilor participanţi la festival în cadrul programului 10 pentru FILM. Mai multe informaţii despre cei zece actori aleşi anul acesta puteţi găsi AICI.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie 2014) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

 

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim