Scorsese în rolul lui Van Gogh într-un scurtmetraj de Kurosawa

Dreams, realizat în 1990, este unul din ultimele filme ale marelui Akira Kurosawa dar în acelaşi timp şi primul film pentru care regizorul a scris în întregime scenariul. Filmul urmăreşte opt Kurosawa „wannabes” pe poarcursul a opt scurtmetraje bazate pe opt vise. În al cincilea din cele opt segmente, denumit Crows, Kurosawa l-a distribuit pe Martin Scorsese, un alt mare regizor şi autor al cinematografiei mondiale,  în rolul pictorului Vincent Van Gogh.

Crows este total diferit de celelalte segmente şi ne vorbeşte cel ma clar despre statutul lui Kurosawa în calitate de autor de cinema şi mai ales despre relaţia pe care o are cu colegii săi occidentali. În acest segment nu Scorsese îl interpretează pe Van Gogh ci Vincent Van Gogh îl interpretează pe Martin Scorsese.  Iar Kurosawa nu se apropie de Scorsese în calitate de coleg sau chiar de rival ci mai degrabă în calitate de student, care vrea să întrebe şi să înţeleagă metodele şi motivele artistului. Astfel, acest segment ne aratăcât a învăţat Kurosawa de la colegii săi occidentali, în ciuda faptului ă şi-a creat un stil cinematic propriu.

Sursa: Open Culture

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim