Martin Scorsese, Robert De Niro, Al Pacino & Joe Pesci despre The Irishman

The Irishman

Conferința de presă susținută de Martin Scorsese, Robert De Niro, Al Pacino și Joe Pesci la premiera filmului The Irishman de la NYFF 2019

După preiera mondială a filmului The Irishman care a avut loc la New York Film Festival în această toamnă, regizorul Martin Scorsese, actorii Robert De Niro, Al Pacino și Joe Pesci dar și producătoarele Emma Tillinger Koskoff și Jane Rosenthal au susținut o conferință de presă moderată de directorul NYFF Kent Jones.

Scorsese a vorbit deschis despre greutățile pe care le-a întâmpinat în a aduce povestea lui Frank Sheeran în fața publicului. Regizorul a încercat timp de 10 ani să facă filmul, însă nimeni nu a vrut să investească în acest film, care era considerat un experiment costisitor. Asta până au intrat în scenă cei de la Netflix, care au pus la bătaie un buget de 160 milioane $, cel mai mare buget al unui film regizat de Scorsese.

The Irishman este bazat pe cartea de non-ficțiune „I Heard You Paint Houses” a lui Charles Brandt, despre Frank Sheeran care, după cum ne spune cartea, l-ar fi ucis pe Jimmy Hoffa. Asta deși oficial nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu Hoffa și nici nu i-a fost găsit vreodată cadavrul. Filmul a fost scump din două motive. Primul este magnitudinea proiectului și al doilea și cel mai important este că a avut nevoie de efecte speciale intensive pentru a-l întineri pe Robert De Niro. Efectele speciale au fost realizate de Industrial Light & Magic, care a folosit o tehnologie care nu a necesitat ca De Niro și Pacino „să interacționeze între ei purtând căști sau mingi de tenis pe cap”. În 2015, pentru a testa tehnologia de întinerire, Scorsese a recreat împreună cu De Niro o scenă din Goodfellas, iar rezultatul final a convins pe toată lumea că filmul poate fi realizat.

În termeni tehnici de producție, am aflat că filmările pentru The Irishman au durat 108 zile, au fost folosite 117 locații pentru a filma 309 scene. Din cauza tehnologiei de întinerire, au fost folosite nouă camere, atât pe film cât și digitale. Fiecare dintre cele 2 camere folosite pentru a filma scenele pentru întinerire a avut nevoie de trei obiective. Procentual, 30% din film a fost tras pe peliculă de 35mm, iar 70% a fost tras pe digital.

The Irishman va avea premiera în 27 noiembrie pe platforma de streaming Netflix.

BONUS: Robert De Niro, Al Pacino și Ray Romano discută despre cum e să lucrezi cu Martin Scorsese, despre cartea “I Heard You Paint Houses” care a stat la baza scenariului The Irishman și oferă sfaturi tinerilor actori într-o apariție în cadrul The Today Show de la postul TV american NBC.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim