Masterclass de scenaristică cu Paul Schrader, scenaristul Taxi Driver și Raging Bull

Un masterclass de scenaristică și filmmaking ținut de Paul Schrader, scenaristul unor filme ca Taxi Driver, Raging Bull sau First Reformed, pentru BAFTA Guru

La sfârșitul anului trecut, regizorul și scenaristul Paul Schrader (Taxi Driver, Raging Bull– scenariul, First Reformed – scenariul si regia) a ținut un masterclass despre scenaristică și filmmaking în cadrul BAFTA Screenwriters’ Lecture Series în care a vorbit despre ce înseamnă să faci tranziția dinspre scenarist înspre scaunul de regizor și ne-a împărtășit ce a învățat din vasta sa experiență.

Un lucru e clar, Schrader nu se teme să spună lucrurilor pe nume. Același lucru îl aplică și în acest masterclass, pe care îl puteți vedea mai jos în întregimea lui. Ceea ce vedem mai jos nu reprezinta o teorie despre scenaristică, ci este metoda pe care o aplică el atunci când scrie un scenariu. Și chiar dacă această metodă nu funcționează pentru 75% dintre scenariști, nu înseamnă că e greșită. Pentru că funcționează pentru el, iar asta îi dă valoare. Și are dreptate, având în vedere scenariile care au ieșit din mâna lui Schrader.

Nu o să vă povestesc acum ceea ce sigur ați înțelege și ar ajunge la voi mult mai ușor direct din partea lui Paul Schrader. Așadar, fără multe alte vorbe, vă las cu masterclass-ul de o oră și jumătate pe care scenaristul și regizorul First Reformed l-a ținut pentru cei de la BAFTA. Enjoy!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim