VIDEO: Un TED Talk cu Ethan Hawke despre creativitate

Ethan Hawke

Ethan Hawke te îndeamnă să faci ceea ce vrei, nu ceea ce se așteaptă alții să faci într-un TED Talk inspirațional despre creativitate

Reflectând asupra tuturor momentelor care l-au format, actorul Ethan Hawke observă cum exprimarea neîngrădită încurajează vindecarea și conectarea cu ceilalți — și vă invită să vă descoperiți propria creativitate în mod liber. „Nu există un drum până când nu te afli deja pe el”, spune el. Totul se întâmplă în cadrul unui TED Talk care este prin simplitatea și onestitatea lui mult peste orice conferință, curs sau carte de dezvoltare personală pe care le-ai putea accesa acum.

Puterea obișnuinței este cel mai mare dușman la creativității. Tocmai de aceea copiii sunt atât de creativi, pentru că ei încă nu au obiceiuri formate. Nu le pasă dacă sunt talentați sau nu. Ceea ce înseamnă că nu au o frică interioară care să îi tina pe loc și să îi oprească să își etaleze creativitatea. Copiii îmbrățișează orice oportunitate de a fi creativi care le apare în cale. Mi se pare o idee genială pe care toți ar trebui să o băgam la cap. Nu e doar pentru oamenii creativi, ci pentru oricine. Trebuie să fim mai deschiși cu noi înșine și să trecem peste toate obstacolele pe care noi înșine ni le punem de obicei în cale.

Pentru cei dintre noi care activăm în industrii creative, de foarte multe ori poate fi dificil să capturăm inocența și imaginația copilăriei, însă e foarte important, după cum punctează și Ethan Hawke, să ne acordăm noi înșine permisiunea să fim creativi. Dar vorba lungă sărăcia omului, așa că mai bine vă las cu acest TED Talk inspirațional despre creativitate cu Ethan Hawke. Enjoy!

P.S. Pentru doritori, video-ul are opțiunea de a adăuga subtitrare în limba română din secțiunea de setări.

Sursa: TED

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim