Quentin Tarantino alege cele mai bune 12 filme din toate timpurile

La fiecare 10 ani, cei de la BFI (British Film Institute) realizează sondajul Sight & Sound, în care desemnează Cele mai bune filme din toate timpurile. De fiecare dată când realizează acest sondaj, cei de la BFI împart rezultatele în două: Cele mai bune filme după părerea criticilor de film cum ar fi Roger ebert şi Cele mai bune filme în viziunea unor regizori celebri, cum ar fi Quentin Tarantino.

Quentin Tarantino este cunoscut ca un mare devorator de filme şi aproape că îl putem asemăna cu un critic de film, unul care face critica prin film. Interesant este să vedem cum şi-a schimbat Tarantino filmele preferate în 10 ani, pentru că mai jos vă prezentăm topurile date de regizor atât în 2002, cât şi în 2012. Iar diferenţele se pot observa chiar şi de pe lună.

Cele mai bune filme din toate timpurile – Quentin Tarantino – 2002

 

Cele mai bune filme din toate timpurile – Quentin Tarantino – 2012

Dacă ne uităm la cele două liste de mai sus, vedem o schimbare parţială în gusturile lui Tarantino şi o creştere a aprecierii regizorului pentru producţiile mari din anii ’70, având în vedere că Jaws şi Apocalypse Now apar în lista lui Tarantino realizată în 2012. Şi zic că regizorul şi-a schimbat „gusturile” ca să zic aşa pentru că sunt convins că cele două filme menţionate mai sus nu le-a văzut în cei zece ani trecuţi între cele două topuri.

Cei care ştiu de cariera lui Tarantino dinainte să dea lovitura în anii ’90 cu Reservoir Dogs şi Pulp Fiction vor înţelege de ce zic asta. Pentru cei care nu ştiu, o să vă zic atât. În tinereţe, Tarantino lucra la un centru de închirieri casete video, unde după propriile lui declaraţii a văzut mai multe filme decât ar putea crede cineva posibil.  Deci nu pare prea plauzibil ca tocmai Jaws sau Apocalypse Now să îi fi scăpat din vedere.

Dacă găsiţi nume de filme pe care nu le cunoaşteţi pe listele de mai sus, am pus linkuri către paginile lor de pe IMDb, poate veţi încerca să le găsiţi şi să vedeţi de ce le-a trecut Tarantino, unul dintre marii regizori ai ultimilor 25 de ani, pe lista celor mai bune filme din toate timpurile.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim