Stephen King recomandă 5 filme horror pentru fanii genului

5 filme de groază recomandate de maestrul ficțiunii horror Stephen King tuturor fanilor genului

Dacă ai cerut vreodată o recomandare de filme, știi că aceste liste sunt subiective indiferent de la cine ceri recomandarea. Chiar și listele criticilor de film au un mic grad de subiectivitate. Totuși, când vine vorba de recomandări de filme horror, nu cred că există om mai potrivit decât maestrul scrierilor horror, în același timp și un pasionat de cinema, Stephen King.

King a redevenit în ultimii ani unul din cei mai ecranizați autori, fanii săi beneficiind atât de filme cât și de seriale bazate pe opera sa. Remake-ul IT sau Doctor Sleep, dar și serialul Castle Rock, au readus prin succesul lor interesul producătorilor către operele lui King, astfel că în perioada următoare vom avea parte de noi și noi ecranizări din opera scriitorului, pentru mine personal cea mai așteptată fiind miniseria The Stand.

Scriitorul a compus o listă de 5 filme horror esențiale de văzut acasă în aceasta perioadă în care încă multă lume își limitează ieșirile sociale și cinematografele sunt încă închise, iar mai jos avem lista și motivele pentru care King ne recomandă filmele.

1. The Blair Witch Project

Blair Witch m-a speriat de moarte, cred că din cauză că e așa neșlefuit. Iar finalul e cireașa de pe tort.

2. Alien

În Alien mi-a plăcut etica omului muncitor pe care o aveau cei de pe navă (inclusiv Ripley). Dar bineînțeles, la acest film totul se rezumă la scena ieșirii unui extraterestru din pieptul lui John Hurt. La acel moment, nimeni nu mai văzuse așa ceva.

3. The Exorcist

Exorcistul te sperie de la început, de când – în prolog – ceasul se oprește brusc. E foarte claustrofobic pentru un film făcut de un studio mare și de fiecare dată când revenim în dormitor cu Regan, ne temem pentru ce urmează să vedem. Dar pentru mine notele de cenușiu fac filmul să funcționeze.

4. Dawn of the Dead

E ca Alien, doar că în loc de o scenă impresionantă, dezgustătoare, ce nu a mai fost făcută niciodată, avem vreo șase, cum ar fi cea cu femeia care mușcă polițistul de gât sau scena în care vârful capului unui zombie este retezat de elicea unui elicopter. Felicitări lui Tom Savini, care a imaginat efectele speciale fără CGI. Și aici, avem sentimentul de claustrofobie al grupului tot mai mic de supraviețuitori prinși într-un mall.

5. The Brood

The Brood este primul film grozav al lui David Cronenberg, cu Samantha Eggar și Oliver Reed (care pare că urmează să explodeze) jucând părinții din iad. Doar că descoperi pe parcurs că iadul îl reprezintă copiii.

Sursa: Oscars.org

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim