Se lansează FacemFilm.ro

Multă vreme, industria filmului era o lume rezervată unui grup mic de oameni, de profesionişti din domeniu, indiferent că vorbim de filmul American, care era făcut în cea mai mare parte a lui la Hollywood, sau de filmul românesc. Ei bine, de câţiva ani, de când vedem un mare avânt al tehnologiei digitale, au apărut noi şi noi oportunităţi de a face film. Practic, oricine crede că are ceva de spus prin film, poate încerca acest lucru. Ce încercăm noi, prin resursele pe care le veţi găsi pe acest site şi pe conturile noastre de pe reţelele sociale, este să îi ajutăm pe toţi cei ce vor să pătrundă în această lume a filmului, indiferent că vor să facă acest lucru ca un hobby sau să ducă această activitate la un nivel profesionist.

Noi ne propunem să vă dăm toate informaţiile necesare pentru a avea noţiunile de bază pentru a trece de la vorbe la fapte. Gata cu vorbitul despre ce vom face. E timpul să trecem la fapte. Pentru asta, la noi pe site veţi găsi articole despre toate etapele necesare naşterii unui film independent: cum să găseşti sau să scrii un scenariu, metode de a găsi finanţare pentru film (oricât de low-budget ai vrea să lucrei, totvei ava nevoie de acel buget), toate aspectele necesare pre-producţiei, producţiei propriu-zise, cât şi post-producţiei şi distribuţiei. Cei care vor să facă filme ca hobby, pentru diferite concursuri sau pur şi simplu pentru publicare online, vor găsi printer toate articolele informaţii utile despre cum să îşi facă creaţiile să arate căt mai aproape de filmele profesioniste.

Încercăm să facem din Facem Film o comunitate a celor pasionaţi de film, amatori sau profesionişti deopotrivă,  comunitate care în timp să ajungă să producă film independent românesc, fără implicarea binecunoscutelor instituţii ale statului, unde pe lângă că banii sunt puţini şi se duc către foarte puţine proiecte, se mai dau şi pe criterii care nu au nicio legătură cu performanţa la box-office sau cu performanţa artistică a proiectelor.

Practic, vom creşte şi vom învăţa împreună. Pe lângă articole, vom încerca să avem interviuri cu oameni din lumea filmului, care să ne ajute cu sfaturi. Vom încerca chiar să facem filme împreună. Ne pare bine de cunoştinţă şi abia aşteptăm să Facem Film împreună.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim