Să servim o porţie de Usturoi

Nu, n-aţi greşit, nu aţi intrat nici pe un blog culinar nici pe vreo ştire despre agricultură. Nu, de aseară putem spune că filmul ăla de care a citit toată lumea pe net, ştiţi voi, filmul Usturoi există şi dacă nu ne credeţi pe cuvânt, să ştiţi că există şi martori (o parte îi vedeţi mai jos în poză).

Aseară în centrul Clujului nu au navălit nici ruşii nici americanii. Nu. Aseară Casa Tiff a fost luată cu asalt de prietenii, cititori, fanii celor din echipa filmului Usturoi, dar şi de cei care au auzit într-un fel sau altul de filmul ăsta. O proiecţie cumva neoficială din cadrul TIFF a atras lume cât nu a mai văzut terasa de la Casa Tiff până acum. Nu o să vorbesc foarte mult despre organizare, dar e clar că organizatorii nu se aşteptau la un asemenea interes. Sincer, dacă nu ne luam singuri scaunele cred că rămâneam să ne înghesuim în picioare, pe unde mai găseam câte un centimetru pătrat.

poza

Până la urmă, după ce a început filmul, am uitat foarte repede de aceste bâlbe de organizare. Pentru că Usturoi e un film pentru public, un film care te binedispune. Nu o să vă povestesc prea mult din acţiune, o să vă spun doar că am descoperit aseară în film doi copii a căror interpretare a făcut tot filmul. Parcă nici nu am mai observat lipsa de talent actoricesc al unora din bloggerii care au apărut în film. Şi nu, aici nu îl pun pe Gaben, care pur şi simplu parcă s-a născut cu chipiul de şef de tren în cap (nu degeaba a fost prezent aseară în costum). echipa

Iar acum câteva concluzii după ce am văzut filmul Usturoi:

  • Ce bine e să ai prieteni care să tea jute când vrei să faci ceva frumos
  • După cum tot spunem noi de când am lansat site-ul, se poate face film cu buget care tinde spre zero (bine, cu un nivel de muncă, stres, nopţi nedormite care creşte exponenţial)
  • Legat de ce am scris mai sus, dacă ai idea potrivită şi găseşti şi oameni potriviţi pentru idea respectivă, poţi face minuni (exact asta spunea şi Katriel Schory în masterclass-ul ţinut ieri despre regie în producţii low-budget)
  • Casa TIFF ar putea să-şi mărească terasa pentru asemenea evenimente
  • Gypsy rap-ul cu care ne ameninţa Groparu’ sună tare bine
  • Când va apărea filmul pe marile ecrane de la noi (fingers crossed) musai să mergeţi să îl vedeţi. Pe lângă că veţi vedea un film fain, veţi răsplăti oamenii ăştia faini şi îi veţi ajuta să treacă mai uşor la următorul proiect.

Pe final, vă spun că puteţi afla mai multe detalii despre evenimentul de aseară de la Groparu (pozele-s tot de acolo).

Sursa foto: Groparu.ro

 

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim