Love building

946702_346130482176022_1596330739_n

Şi pe cât de încet treceau ultimele săptămâni dinaintea TIFF pe atât de repede a trecut şi se apropie de final. Ca în fiecare an, pe lângă filmele din toate colţurile lumii avem şi o secţiune numită Zilele filmului românesc. O secţiune pe care o aştept cu mare interes în fiecare an, pentru că îmi dă ocazia să văd noile filme româneşti, unele în avanpremieră, altele lansate deja în cinematografe, dar pe care poate nu am apucat să le văd la timpul lor, plus secţiunea de scurt-metraje unde mereu descoperim noi talente.

Anul acesta am apucat să văd câteva filme din competitive, câteva din ZFR, dar astăzi o să scriu de cel mai recent film văzut, Love building. Cunoscând-o pe Iulia Rugină, regizoarea filmului, de anul trecut de când am participat la Transilvania Talent Lab, şi ştiind că are pe afiş trei actori din noua generaţie extrem de talentaţi, Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, am zis că este un “must-see”. Pentru început ar trebui să vă spun că acest film este lung-metrajul de debut pentru Iulia  şi este de asemenea şi examenul de absolvire al celei de-a doua promoţii de la cursurile actoriedefilm.ro.

Nu o să zic prea multe despre acţiune, doar că e despre nişte oameni cu diferite probleme de cuplu, care merg într-o tabără să îşi „repare” relaţia ajutaţi de trei terapeuţi de cuplu, jucaţi de cei trei. Binenteles că şi cei trei vin la rândul lor cu un bagaj de probleme care nu trebuie să le afecteze capacitatea de a-i ajuta pe ceilalţi. Un film plin de umor, chiar dacă tratează un subiect sensibil, Love Building este un film pentru public. Şi asta mă bucură enorm, pentru că avem constant în ultima vreme filme făcute pentru public, nu cu gândul doar la premii şi festivaluri, filme care să atragă din nou oamenii în sălile de cinema la filme româneşti.

La sfârşit vă las cu o piesă superbă de pe coloana sonoră a filmului, piesă pe care am avut plăcerea să o şi ascultăm live la finalul proiecţiei din această seară. Şi să vedem cât mai des săli de cinema pline ochi la filme româneşti. By the way, TIFF are un concurs fain aici: Concurs E-Boda pe Blogul TIFF prin care susţine filmul românesc la TIFF.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim