De ce trebuia Tom Hanks nominalizat la Oscar

 

Chiar dacă a trecut deja ceva vreme de la ceremonia premiilor Oscar de anul acesta, nu putem să nu vorbim  despre prestaţia lui Tom Hanks în Captain Phillips şi de ce ar fi meritat măcar o nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun actor.

De obicei multe lucruri pot fi iertate unui film dacă sfârşitul este cu adevărat impresionant, iar în ultima vreme cel mai bun exemplu este Captain Phillips. Chiar dacă filmul este în totalitatea lui un thriller care te ţine în tensiune, filmul  lui Paul Greengass atinge apogeul in ultimele minute, în care interpretarea lui Tom Hanks ne aminteşte de ce acesta ar fi trebuit măcar nominalizat la Oscar anul acesta, într-o categorie plină de actori cu interpretări extraordinare.

După două ore în care filmul ne tine cu sufletul la gură în prima fază cu situaţia de la bodul navei “Maersk Alabama”, care este acaparată de piraţi somalezi şi apoi prin scenele claustrofobice din barca de salvare, finlul apoteotic vine după ce personajul lui Hanks este salvat de Navy SEALS şi condus într-o cabină medicală la bordul navei marinei americane. Ce urmează acum este o dovadă de măestrie în actorie data de Tom Hanks, într-o scenă care nu poate să te lase indiferent. Şi, ca o improvizaţie de ultim moment, Paul Greengrass a filmat un medic real al marinei militare americane care are grijă de personajul lui Hanks. Vedeţi scena mai jos:

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim