6 lucruri pe care probabil nu le ştii despre Batman v Superman

Ne aflăm în primele zile ale lunii aprilie, ceea ce înseamnă că Batman v Superman: Dawn of Justice e încă în plin asalt în toate cinematografele din ţară şi din întreaga lume. Probabil unii dintre voi aţi apucat să vedeţi deja filmul, aşa că atât pentru voi cât şi pentru toţi ceilalţi care plănuiesc să îl vadă de acum încolo, avem câteva lucruri pe care e posibil să nu le ştiţi despre înfruntarea titanilor de la DC Comics. Oricum, înainte să trecem mai departe, vă garantez că acest film va naşte nenumărate polemici, dar la fel de sigur va genera încasări uriaşe.

  1. Ben Affleck aproape că a refuzat rolul lui Batman

Ben Affleck a declarat că a ezitat atunci când i-a fost oferit rolul lui Batman, mai ales având în vedere reacţiile după interpretarea sa din Daredevil, primul film în care actorul a interpretat un supererou. Totuşi, ce l-a determinat să accepte până la urmă? O întâlnire cu regizorul Zack Snyder. Regizorul i-a explicat lui Affleck care este viziunea sa asupra Omului-Liliac şi cum va afecta acesta întregul unjivers cinematic al eroilor DC Comics. Iar de aici totul a devenit istorie.

  1. Ideea pentru acest film există încă din 2001

În urmă cu 15 ani, în 2001, ideea unui film cu titlul Batman v Superman a fost propusă de Andrew Kevin Walker (Se7en, 8MM, Sleepy Hollow). Film,ul ar fi urmat să fie regizat de Wolfgang Petersen (Troy, Neverending Story, Air Force One) în timp ce scenariul urma să fie scris de Akiva Goldman (Batman Forever, Batman & Robin, I Am Legend). În acest film, logodnica lui Bruce Wayne ar fi fost ucisă de Joker, acest moment împingându-l într-o furie ucigătoare şi astfel într-un conflict cu Superman, care încearcă să îl oprească. Un poster al acestui film a putut fi văzut în 2007 în primele secvenţe ale filmului I Am Legend, la mult timp după ce proiectul a fost abandonat.

  1. Reguli stricte pe platou pentru figuranţi

Fiecare figurant care a participat la filmări a trebuit să semneze un contract cu cei de la Warner Bros. prin care putea fi amendat cu 5 milioane $ dacă ar fi lansat online (pe social media şi nu numai) imagini sau informaţii despre film (personaje, poveste, etc.).

  1. Iniţial filmul trebuia să aibă alt regizor

Pentru că cei de la Warner Bros. vedeau universul cinematic al personajelor DC Comics similar cu povestea seriei Lord of the Rings, aceştia s-au gândit iniţial să îl pună pe Peter Jackson regizor al acestui film. Nu a stricat nici faptul că seria lui Jackson (Lord of the Rings şi The Hobbit) a adus încasări şi profituri de miliarde de dolari pentru acelaşi studio. Joack son a fost interesat iniţial, însă a refuzat la urmă din cauza unor diferenţe de ordin creativ cu şefii de la Warner Bros.

  1. Deşi aşa ar părea, nu e despre confruntarea dintre Batman şi Superman

Deşi titlul, trailerul şi aproape toată lumea spune că filmul este despre o confruntare între Batman şi Superman, până la urmă acest film este o introducere pentru Justice League. Tocmai de aceea o avem şi pe Wonder Woman (Gal Gadot) în film alături de Batman şi Superman şi îi vedem în apariţii foarte scurte pe The Flash,  Aquaman şi Cyborg.

  1. Cei de la Warner Bros. vor mai multe apariţii ale lui Batman

Şefii de la Warner Bros. au fost extrem de încântaţi de apariţia lui Batman în acest film după ce au văzut o versiune  timpurie a filmului, astfel că au început imediat să negocieze cu Ben Affleck pentru extinderea contractului pe care îl avea actorul, contract care includea un singur film solo Batman pe lânga apariţiile personajului în Batman v Superman: Dawn of Justice şi cele două filme Justice League. Dacă e săluam de bune zvonurile care circulă de câteva zile, care spun că Ben Affleck a scris deja un scenariu pentru un film solo Batman pe care s-ar putea să îl şi regizeze, probabil că oferta celor de la Warner Bros. a fost destul de atrăgătoare încăt să fie acceptată.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim