10 filme amânate şi motivele pentru care au fost amânate

Multe filme au avut lansări amânate de-a lungul timpului din diferite motive. Mai jos veţi vedea câteva dintre cele mai cunoscute filme care s-au lansat mai târziu şi motivele pentru care au suferit această amânare:

  1. Serena

Serena a fost filmat în 2012, însă a avut premiera mondială abia în această toamnă la BFI London Film Festival. E puţin ciudat că un film cu doi actori pe val în rolurile principale, Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence, e amânat cu peste un an. Mai ales că nu a trecut peste buget şi nici nu a avut nevoie să reia filmări la anumite scene. Versiunea oficială spune că regizoarea Susanne Bier e foarte exigentă şi din această cauză montajul filmului a durat mai mult. De fapt, se pare că prima variant a filmului a fost catalogată ca “un haos”, distribuitorii nefiind dornici să achiziţioneze filmul în acea formă, ceea ce a dus la o remontare a filmului.

  1. Nailed

Filmat în 2008, Nailed beneficiază de o echipă impresionantă, începând cu regizorul David O. Russell şi continuând cu distribuţia din care fac parte Jessica Biel şi Jake Gyllenhaal. Chiar dacă a fost filmat în 2008, filmul încă nu a fost distribuit. Spre deosebire de Serena, Nailed a avut destule problem cu buhetul, oprindu-şi producţia de câteva ori din cauza lipsei banilor. Din cauza deselor probleme regizorul a decis să nu-şi mai asocieze numele cu acest film, care a rămas nelansat, în ciuda faptului că o variantă temporară a fost arătată unui public de test la începutul acestui an.

  1. Night of the Ghouls

Acest film al lui Ed Wood, considerat o continuare pentru Bride of the Monster, a fost filmat în 1957 dar a avut lansarea abia în 1984. Problema a fost că pe când a terminat filmările, Wood nu a mai avut bani pentru a plăti prelucrarea negativului în laborator, aşa că filmul a ajuns în seiful casei de producţie şi chiar a fost consoderat pierdut pentru o perioadă. Apoi în 1983, milionarul Wade Williams a aflat de acest film de la văduva regizorului şi s-a decis să cumpere drepturile şi să achite toate taxele de prelucrare şi a lansat filmul sub titlul Night of the Ghouls.

  1. Rampage

Filmat în 1987, acest film al lui William Friedkin a avut lansarea abia în 1992. Filmul spune povestea unui criminal în serie care bea sângele victimelor sale. Compania de producţie, De Laurentis Entertainment Group a intrat în faliment înainte de lansarea filmului. Totuşi filmul a fost lansat în Europa variant sa iniţială, moment la care drepoturile sale pentru Statele Unite au fost luate de Miramax. Dar la acest moment Friedkin îşi schimbase părerea cu privire la pedeapsa capital, astfel că a intrat iar în camera de montaj pentru a reface filmul, fapt care a mai întârziat lansarea filmului.

  1. The Day The Clown Cried

Filmat în 1972, acest film regizat de actorul şi comedianul Jerry Lewis nu a fost lansat niciodată. Filmul ne spune povestea clovnului german Helmut Doork, care după ce face la beţie glume pe seama lui Hitler, este aruncat într-un lagăr nazist. Acolo, acesta distrează copiii evrei care au fost separaţi de părinţi. Îniţial autorităţile nu văd cu ochi bun activitatea lui, dar ulterior îşi dau seama că se pot folosi de el poentru a le distrage atentia copiilor de la soarta care ii aşteaptă. Însoţeşte un grup la Auschwitz, sperând că vor fi eliberaţi la un moment dat, însă când îşi dă seama de soarta copiilor, se oferă să îi însoţească în acemra de gazare. Lewis a decis să facă filmul în speranta că îi va adduce ceva premii, însă banii s-au terminat înainte de terminarea filmului. Actorul l-a terminat pe banii lui, însă rezultatul a fost într-atât de dezamăgitor încât a fost pus la păstrare şi nu a mai fost lansat niciodată.

the-day-the-clown-cried-1972-jerry-lewis

  1. The 13th Warrior

Filmat în 1997, Al 13-lea războinic a ajuns pe marile ecrane abia în 1999. Iniţial filmul era programat pentru lansare în 1998 şi a avut parte şi de promovare şi de trailere, însă data lansării a trecut şi nimeni nu a vea nici o certitudine cu data la care va exista variant finală. Varianta regizorului John McTiernan a avut reacţii extreme de negative la testele făcute înaintea lansării, astfel că cei de la Touchstone l-au adus pe Michael Crichton, autorul romanului pe care e bazat filmul, pentru a supraveghea montarea unei noi variante a filmului, varianta care a fost lansată până la urmă în 1999.

  1. Red Dawn

Filmat în 2009, Red Dawn a auns la publicul larg abia în 2012. Au fost două cauze principale care au determinat amânarea cu 3 ani a lansării acestui remake al filmului din 1984 cu acelaşi nume. Deşi filmările au decurs fără probleme, problemele au aparut când cei de la MGM au anunţat că au intrat în faliment, ceea ce însemna că toate filmele aflate în producţie sau post producţie rămâneau în aşteptare, deoarece compania şi-a închis departamentul de distribuţie. Apoi, după câteva luni, producătorul şi regizorul au fost informaţi că trebuie să schime inamicii din film din chinezi în rod-coreeni, nedorind să supere o naţiune care reprezintă una din cele mai mari pieţe de film din lume. Marele noroc a fost că s-au investit banii necesari pentru schimbarea aceasta importantă în film. Pe deasupra, mulţi sperau că prin lansarea întârziată, filmul va profita de creşterea în notorietate a lui Chris Hemsworth care tocmai jucase în filmele Marvel. Nu a fost aşa.

  1. Jet Pilot

Jet Pilot e un film de acţiune produs de Howard Hughes şi cu John Wayne şi Janet Leigh în rolurile principale, care a fost filmat între 1949-1953 şi a fost lansat abia în 1957. O producţie plină de probleme, de la actorii care credeau că scenariul este cam “uşurel” (John Wayne l-a declarant ulterior cel mai prost film al său) până la multitudinea de regizori care şi-au adus aportul în cei peste trei ani de filmări (Josef von Sternberg, scenaristul Jules Furthman, regizorul second-unit Philip Cochran, Ed Killy, Byron Haskin, Don Siegel şi chiar însuşi Hughes), o producţie plinăde schimbări din cauza pretenţiilor pe care le avea “aviatorul” Hughes. După filmări, pentru a-i satisfice pretenţiile sale în materie de aeronautică, post-producţia a mai durat încă 4 ani, ceea ce a făcut ca tehnica de ultimă oră pe care vroia să o arate în film să devină depăşită până la data lansării. Dar asta nu a contat pentru Hughes, întrucât se pare că acesta a devenit filmul său preferat.

  1. Mad Max: Fury Road

Filmat în 2012, această a patra parte a seriei post-apocaliptice a lui George Miller va avea lansarea pe marile ecrane abia în 2015. Dar pregătirile pentru acest film încep încă din 1998, când încă se zvonea că Mel Gibson îşi va relua rolul care l-a făcut celebru. Până în 2009,când a fost anunţat că Tom Hardy şi Charlize Theron vor avea rolurile principale, au existat numeroase zvonuri, ba că se face, ba ă va fi realizat dub forma de anime, etc. Filmările s-au realizat în 2012 în Africa de Sud, dar apoi au apărut numerose zvonuri că s-a depăşit programul şi bugetul, apoi anul trecut au trebuit refăcute anumite scene iar anul acesta la Comic-Con au apărut primele secvenţe din film.

  1. De ce trag clopotele, Mitica?

Filmat în 1981, De ce trag clopotele, Mitică? e un film la baza căruia stau mai multe scrieri ale lui Caragiale, cea mai importantă fiind D’ale carnavalului. Regizat de Lucian Pintilie, filmul a fost interzis la difuzare de către Nicolae Ceausescu şi a avut lansarea abia după revoluţia din 1989.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim