Roger Deakins nu mai vrea să folosească peliculă, dar ar încerca telefonul

Într-un interviu recent cu cei de la Variety despre cel mai recent film la care a lucrat, Hail Caesar! al fraţilor Coen, Roger Deakins a detaliat puţin problemele pe care le-a întâmpinat pentru că a folosit peliculă şi a dezvăluit că ar fi deschis să folosească orice tehnologie digitală disponibilă pentru următoarele sale filme.

Roger Deakins poate fi mândru pentru cea de-a 13-a nominalizare la Oscar pentru imaginea filmului Sicario, însă se pregăteşte de intrarea pe marile ecrane a celui mai nou film la care a lucrat, Hail Caesar! al fraţilor Coen. Acesta marchează revenirea lui Deakins la peliculă, ultima producţie trasă pe film fiind True Grit al aceloraşi fraţi Coen. Toate proiectele pe care şi-a pus amprenta între timp au fost realizate pe suport digital, iar după câte declară Deakins în interviul pentru Variety, abia aşteaptă să revină la digital.

Folosirea peliculei pentru Hail Caesar! a fost o decizie luată de cei doi regizori având în vedere că acţiunea filmului are loc în Hollywood-ul anilor ’50. Doar că Deakins recunoaşte problemele care apar în zilele noastre atunci ând foloseşti peliculă, principalele fiind problema stocurilor de film şi lipsa infrastructurii, având în vedere că multe laboratoare de prelucrare a peliculei s-au închis în ultimii ani.

La un moment dat în interviu, Deakins declară că apar prea multe probleme tehnice atunci când foloseşti peliculă, probleme care pe el îl fac să treacă definitiv la digital. Cât despre fraţii Coen, acesta declară că vor face şi ei trecerea spre digital la un moment dat, mai mult forţaţi de problemele care apar cu pelicula.

Dar poate cel mai interesant lucru pe care Roger Deakins l-a declarat în acest interviu este deschiderea sa de a filma un proiect folosindu-se de telefonul mobil. În momentul în care fraţii Coemn au decis să filmeze pe peliculă şi i-au transmis lui Deakins decizia lor, acesta a răspuns „nu mă deranjează. Filmez şi pe un telefon mobil dacă vreţi. Chiar nu mă deranjează

Chiar dacă nu e neapărat o certitudine că Roger Deakins va filma un proiect cu un telefon mobil, cred că ar fi interesant de văzut ce ar putea face acesta cu un proiect gen Tangerine, tras în totalitate pe un telefon mobil.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim