“Gone Girl” – cum s-a filmat una din cele mai importante scene ale filmului

Pentru cei care încă nu ştiu despre ce film vorbim, Gone Girl este un thriller american regizat de David Fincher (Seven, Fight Club) şi cu Ben Affleck şi Rosamund Pike în rolurile principale. Filmul e o adaptare după romanul cu acelaşi nume din 2012 scris de Gillian Flynn, care a scris şi scenariul filmului.

Una din cele mai importante şi intense scene ale filmului este când Amy Dunne, personajul lui Rosamund Pike îl ucide în timpul unei partide de sex pe Desi Collings, personajul lui Neil Patrick Harris. E o scenă şocantă, amplificată de fântâna de sânge care curge din gâtul lui Desi după ce Amy îi retează gâtul cu o lamă, dar şi de muzica şi montajul scenei, care ne duce cu gândul la scena duşului făurită cu mare măiestrie de Hitchcock în Psycho. Cei de la Moviefone au stat pe vorbă cu cei doi actori despre ce a însemnat filmarea acestei scene şi care a fost reacţia lor când au văzut rezultatul final pe marele ecran.

687883034_3817248414001_nph-gone-girl

Harris a declarat că scena a fost destul de greu de digerat când a privit-o în forma finală, dar cu toate astea i-a plăcut foarte mult felul în care a fost montată, mai ales montajul care urmează imediat după momentul în care Amy îi taie gâtul lui Desi. Montajul acestor cadre, unul după altul, prin fade-in şi fade-out alături de muzica ce te duce cu gândul la Hitchcok fac scena să lucreze aşa de bine.

Despre cum a fost filmată scena, actorul declară că a fost dificil dintr-o altă perspectivă. El spune că a fost cea mai dificilă scenă de filmat deoarece singurul lucru pe care îl puteai face ca pregătirte pentru scena în care mori e să te uiţi la filmări cu oameni care mor. Plus că regizorul David Fincher a făcut diferite teste pentru rana de la gât, pentru textura şi culoarea sângelui şi pentru presiunea aerului care ar ieşi din rană, totul pentru ca rezultatul final să fie exact cum s-ar întâmpla şi în realitate. Pe deasupra, Harris împreună cu Fincher au privit filmări cu cazuri similare, pentru a pregăti totul în detaliu. Să îşi interpreteze rolul în această scenă a fost o provocare, mai ales că era o scenă de crimă în timpul sexului, dar actorul s-a ridicat la înălţime. Ne explică mai departe cum şi-a pregătit interpretarea scenei:

„Trebuia să mă port, cel puţin pentru câteva momente, ca şi cum nu s-a întâmplat nimic. Pentru că eu cred că de la o asemenea tăietură nu simţi nicio durere. Nu zici “au”. Mai ales în momentul orgasmului, nu cred că simţi vreo durere. Trebuia să fie ca si cum mă intrebam de ce e aşa ud dintr-o data în jurul meu, mai ud decât trebuia să fie după sex, şi când mă uit în jos şi văd sângele să încerc să strig, dar fără succes, căci aveam deja gâtul tăiat.”

Rosamund Pike spune că, deşi Harris a declara în conferinţa de presă că scena de sex I s-a părut căm automatic, ei i se pare că este uimitoare. Iar faptul că a jucat într-un film de David Fincher şi simte că face parte din viziunea regizorului asupra poveştii o face şi pe ea ca actriţă să încerce să îşi depăşească limitele. Ca interpretare, actriţa spune că a vrut să transmită publicului faptul că cele două personaje, chiar dacă au ieşit împreună în timpul şcolii, probabil nu au făcut sex niciodată. Şi trebuie să transmiţi publicului faptul că el a tânjit mulţi ani după ea, după ceva ce nu s-a întâmplat în tinereţe, când ieşeau împreună.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim