Cum să scrii o scenă de film: ghid în 11 paşi de John August

Scenariul unui film este foarte complex şi este format din multe piese, diferite, puse cap la cap. Avem trei acte, apoi împărţirea pe scene, etc. Sunt bucăţi care puse cap la cap într-o ordine bine stabilită formează o poveste. Dar înainte de a pune bucăţile cap la cap pentru a obţine povestea, vine munca grea de a crea fiecare dintre aceste bucăţi, de la zero. Pentru a ne ajuta pe toţi cei care vrem să scriem un scenariu, scenaristul John August, colaborator frecvent al regizorului Tim Burton, a lansat un infografic inspirat din postarea sa de pe porpriul blog How to write a scene, care dă scenariştilor o listă de 11 reguli de urmat pentru a-i ajuta să îşi scrie cât mai uşor scenele.

Ce avem mai jos e o listă foarte uşor de înţeles şi de urmat, care te ajută cu începutul procesului, cu construcţia fiecărei scene în parte, dar şi cu găsirea de noi idei pentru toată povestea în general. Totuşi, oamenii sunt diferiţi, şi mulţi oameni lucrează în moduri diferite, mai ales într-o activitate care include creaţie artistică. Aşadar, mai mult ca sigur, această listă nu se va aplica tuturor. Dar pentru cei care au o mulţime de idei care le trec prin cap ca un Intercity prin gara din Vânju Mare, această listă îi va ajuta să îşi pună ideile în ordine, să se apuce de treabă, să ştie de unde să înceapă.

Mai jos găsiţi prima parte a graficului, care conţine primele 6 reguli, cele de bază, inclusive chestii gen ce trebuie să se întâmple sau cine trebuie să apară în scenă. Cea de-a doua parte a graficului, pe care o găsiţi dacă downloadaţi graficul în format pdf de pe blogul lui John August sau dacă îi accesaţi postarea iniţială, apar deja ideile care te ajută cum să găseşti conceptul scenei, cum să faci brainstorming şi cum să scrii prima variantă.

how to write a scene.pages

Dacă după citirea articolelor noastre despre scenarii credeţi că vreţi să faceţi şi voi treaba asta, puteţi încerca şi cursurile de scenaristică ce se găsesc pe piaţa de la noi, cum ar fi First Draft sau Second Draft al celor de la Control N.

Sursa: No Film School

            JohnAugust.com

Poate ti-ar mai place sa citesti
În 23 iunie 1989 se lansa în cinematografe "Batman", filmul lui Tim Burton, o variantă
Ce semn mai bun că se apropie sezonul premiilor în lumea filmului decât apariţia online
Revista de Povestiri deschide înscrierile pentru a doua ediție a atelierului de scenaristică „Play”, care
Dustin Lance Black ne arată procesul său de scriere al unui scenariu de film

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *