Moromeţii, varianta 2016, cu acelaşi Victor Rebengiuc

Luni seara a avut loc la Teatrul Naţional din Bucureşti ediţia din acest an a Galei de decernare a Premiilor Gopo. În cadrul Galei  fost prezentat o parodie a clasicului film românesc Moromeţii, cu acelaşi inegalabil Victor Rebengiuc în rolul lui Ilie Moromete. Maestrului i s-au alăturat în acest remake Mirela Oprișor, Raluca Aprodu, Tudor Istodor și Alex Bogdan, în timp ce regia a fost semnată de Alexandru Bogdan.

Parodia, filmată în alb-negru exact ca şi filmul original,  are puţin peste 6 minute şi reproducă câteva scene clasice ale filmului lui Stere Gulea, adaptându-le zilelor noastre. Astfel, replicile personajelor au împrumutat din jargonul epocii internetului.

Moromeții este un film alb-negru românesc din 1987, regizat de Stere Gulea după volumul I al romanului Moromeții (1955) al lui Marin Preda. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Victor Rebengiuc, Luminița Gheorghiu, Gina Patrichi, Dorel Vișan, Mitică Popescu, Petre Gheorghiu și Florin Zamfirescu. Filmul urmărește destrămarea unei familii țărănești tradiționale pe fondul unor mutații sociale ireversibile care au loc în anii ’30 ai secolului al XX-lea, în ciuda încercărilor disperate ale lui Ilie Moromete, capul familiei, de a-i ține împreună pe toți membrii familiei și a nu vinde din pământul pe care-l avea.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim