Imagini de la filmările episodului The Bells din Game of Thrones

The Bells

Cum a fost concepută și filmată scena arderii King’s Landing în episodul The Bells din ultimul sezon Game of Thrones

Mai avem puțin până duminică noapte, momentul în care ne vom lua adio de la fenomenul Game of Thrones, deși unii fani încearcă printr-o petiție să convingă HBO să refacă ultimul sezon. În fine, să trecem peste ce fac unii de plictiseală și să revenim la penultimul episod al serialului, The Bells și la una din cele mai tari realizări tehnice ale echipei serialului: scena arderii King’s Landing.

Chiar dacă suntem sau nu de acord cu direcția în care scenariștii au dus ultimul sezon al serialului, trebuie să recunoaștem meritele echipei tehnice care lucrează la ultimul sezon GoT. De obicei, King’s Landing este reprezentat de orașul Dubrovnik din Croația. În să autoritățile, dintr-un anumit motiv, nu știm care, nu au acceptat că orașul lor să fie cuprins de flăcări. Așa că echipa serialului a trebuit să construiască un întreg oraș în parcarea studiourilor din Belfast folosite pentru serial. Da, ai citit bine, echipa serialului a construit un întreg oraș doar pentru a-i da foc. Un fel de lego pentru oameni mari și creativi. Mai mult, dacă tot facem comparația cu piesele de lego, pentru a ține la distanță reporterii și amatorii de spoilere echipa a înconjurat construcția cu un zid format din containere puse unele peste celelalte. Lego style.

Problema cea mai mare e că atunci când distrugi un oraș în flăcări, nu poți să o faci de mai multe ori. Deci totul trebuia filmat într-o singură dublă. Regizorul Miguel Sapochnik a decis să folosească mai multe camere, pentru a nu rata niciun cadru. Totul a trebuit planificat în detaliu, pentru că nu mai există o a două șansă de a filma cadrele necesare. Explozia porții a fost filmată cu opt camere, din diferite unghiuri, pentru a captura pe film lemnul și piatra artificială, iar alte elemente au fost adăugate prin CGI. Nouă camere au fost folosite pentru a filma scenă în care membrii Companiei de Aur iau foc. Apoi au dat foc controlat la 22 de oameni în același timp. Nu au făcut asta o dată, ci de două ori.

Dar cea mai impresionantă scenă din tot episodul o reprezintă cursa Aryei de la sfârșit, când încearcă să iasă în siguranță. A durat câteva zile ca echipa să pregătească toată scenă, inclusiv mișcările actriței și ale camerei. Au fost filmate peste 10 duble pentru fiecare cadru. Inițial, toată scena trebuia să fie un singur cadru continuu, însă ulterior s-a decis să fie tăiată și să fie intercalată cu bătaia dintre cei doi Clegane. O decizia îndrăzneață, având în vedere întregul efort ce îl presupune realizarea unei scene într-un singur cadru continuu.

Pentru mai multe detalii tehnice de la filmarea episodului The Bells, vă las cu video-urile de mai jos:

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim