Surprize peste surprize la decernarea premiilor Globurile de Aur 2019

Globurile de Aur 2019

Bohemian Rhapsody fură premiul pentru cel mai bun film dramatic de la marele favorit A Star is Born la Globurile de Aur 2019

Duminică noapte a avut loc la Beverly Hills ceremonia de decernare a premiilor Globurile de Aur 2019, premiile oferite în fiecare an de Asociația Presei Străine de la Hollywood. Anul acesta show-ul a fost prezentat de actorii Sandra Oh (Killer Eve) și Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine). A fost o seară a surprizelor, în care nu am avut parte de unul sau doi mari câștigători, ca în anii trecuți, însă în care am avut parte de un număr mare de surprize.

Marea surpriză a serii a fost Bohemian Rhapsody, care a reușit să câștige premiul pentru cel mai bun film dramă în față marelui favorit A Star is Born, pe lângă premiul la care se aștepta toată lumea, câștigat de Rami Malek pentru cel mai bun actor într-un film dramatic. Filmul lui Bradley Cooper a reușit să câștige doar un premiu din cele cinci nominalizări, cel pentru cel mai bun cântec câștigat de Lady Gaga pentru Shallow. Cântăreața a pierdut și premiul pentru cea mai bună actriță în fața lui Glenn Close, care a câștigat pentru rolul din The Wife.

La capitolul film de comedie, Green Book, câștigătorul premiului publicului de la Festivalul de Film din Toronto, a reușit să ia premiul marelui favorit Vice, liderul nominalizărilor din acest an. Green Book a câștigat și premiile pentru cel mai bun actor într-un rol secundar prin Mahershala Ali și premiul pentru cel mai bun scenariu. Astfel, filmul lui Peter Farrely și-a mărit șansele pentru nominalizările la Oscar prin aprecierile primite la Globurile de Aur.

Christian Bale a luat premiul pentru cel mai bun actor într-un film de comedie, de data aceasta fiind o victorie așteptată de toată lumea, având în vedere transformarea lui Bale pentru a-l interpreta pe fostul vice-președinte american Dick Cheney. Olivia Coleman a luat premiul pentrru cea mai bună actriță într-un film de comedie pentru rolul reginei Anne în filmul de epocă The Favourite, în timp ce Regina King a luat premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar pentru rolul din If Beale Street Could Talk.

Deși nu am avut niciun mare câștigător, Netflix și-a asigurat o serie de premii, atât la capitolul filme cât și la capitolul seriale. Așa cum era de așteptat Roma a luat premiul pentru cel mai bun film străin, în timp ce Alfonso Cuaron a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor. La capitolul seriale, serviciul de streaming a surprins prin premiile luate de Metoda Kominski pentru cel mai bun serial comedie și pentru cel mai bun actor într-un rol principal luat de Michael Douglas. Chuck Lorre, creatorul Metodei Kominski a câștigat primul premiu pentru un serial creat de el din 1996 încoace, când a câștigat pentru Cybill. Asta în ciuda faptului că Lorre și-a pus numele pe unele din cele mai vizionate seriale de comedie din ultimii 10 ani, ca The Big Bang Theory, Mom, Young Sheldon sau Two and a Half Men. Tot o surpriză mare a fost și premiul luat de Richard Madden pentru cel mai bun actor în rol principal într-un serial dramă pentru Bodyguard, serialul britanic produs de cei de la ITV și distribuit la nivel mondial de Netflix.

Cei de la FX au luat trei premii, două pentru The Assassination of Giani Versace, pentru cea mai bună miniserie și pentru Darren Criss pentru cel mai bun actor într-o miniserie pentru interpretarea criminalului în serie Andrew Cunanan, iar al treilea pentru The Americans, care au luat premiul pentru cel mai bun serial dramă după ce anul trecut s-a încheiat cu cel de-al șaselea sezon.

Lista completă a câștigătorilor la Globurile de Aur 2018 poate fi consultată AICI.

Spread the love

One thought on “Surprize peste surprize la decernarea premiilor Globurile de Aur 2019”

  1. Pingback: Top filme vizionate în 2018 | ykroh
  2. Trackback: Top filme vizionate în 2018 | ykroh

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim