S-au anunţat nominalizările la Oscar

Astăzi s-au anunţat nominalizările la premiile Oscar 2014, American Hustle şi Gravity conducând cu câte 10 nominalizări fiecare. Cele două au fost nominalizate inclusiv la categoria Cel mai bun film, unde mai apar Captain Phillips, Dallas Buyers Club, Her, Nebraska, Philomena, 12 Years a Slave şi The Wolf of Wall Street. Este al treilea an consecutiv când apare un număr aşa mare de filme la nominalizările pentru Cel mai bun film.

O mare surpriză o constituie lispa unor actori de pe listele de nominalizaţi: Emma Thompson pentru Saving Mr. Banks, Tom Hanks pentru Captain Phillips, Robert Redford pentru All Is Lost, Daniel Bruhl pentru Rush, James Gandolfini pentru Enough Said sau Oprah Winfrey pentru Lee Daniels’ The Butler. În schimb distribuţia filmului American Hustle a luat cu asalt nominalizările, începând cu Christian Bale şi Amy Adams pentru roluri principale şi continuând cu Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence pentru roluri secundare, ceea ce a venit ca o surpriză, chiar dacă e al doilea an consecutiv în care un film al lui David O. Russell reuşeşte să aiba nominalizări la toate cele 4 categorii de interpretare, după anul trecut cu Silver Lining Playbook.

American Hustle

O surpriză reprezintă şi lipsa de pe lista nominalzărilor la cel mai bun film a câştigătorului de anul trecut de la Sundance, Fruitvale Station, considerat cel mai bun film independent din 2013. Se pare că nici faptul că e distribuit de Weinstein Co. nu l-a ajutat.

O altă surpriză e apariţia lui Leonardo DiCaprio pe lista nominalizaţilor la rol principal, având în vedere numeroasele ocazii cu care a fost sărit din schemă deşi ar fi meritat măcar o nominalizare.

Pentru lista completă a categoriilor şi a nominalizărilor: Oscar.go.com

Sursa foto: Facebook

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim