Scurtmetrajul O Noapte în Tokoriki, câştigător la Berlinală

Scurtmetrajul românesc O Noapte în Tokoriki, regizat de Roxana Stroe, a câştigat premiul Special Prize of the Generation 14plus în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Acesta este cel de-al treilea scurtmetraj al regizoarei de 24 de ani, după Plante Perene (2013) şi  Black Friday (2015).

Acţiunea filmului are loc într-o discotecă numită Tokoriki, unde întregul sat sărbătoreşte majoratul Gianinei. Iubitul acesteia urmează să îi facă un cadou pe care aceasta nu îl va uita. Rolurile principale sunt interpretate de Cristian Priboi şi Iulia Ciorchină.

Premiul special al secţiunii Generation 14plus constă în 2500 de euro şi este oferit de Bundeszentrale für Politische Bildung, o agenţie federală pentru educaţie civică.

Scenarista şi regizoarea Ropxana Stroe e născută în 1991 la Constanţa şi e absolventă a secţiei Regie de Film şi TV a UNATC Bucureşti, promoţia 2013. Aceasta are de asemenea şi un master în Arta Regiei de Film, tot la UNATC Bucureşti.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim