“Edge of Tomorrow” putea avea alt final

Edge of Tomorrow este un film la care se pare că şi spectatorii şi critici s-au pus de acord şi îl declară unul din filmele bune ale acestui an de până acum. Totuşi, unii spectatori au avut problem cu sfârşitul filmului. Dacă aţi văzut filmul, mai jos veţi găsi ceva spilere, aşa că fiţi cuminţi, daţi o fugă să vedeţi filmul şi apoi reveniţi la articol.

Bun. Premisa şi idea filmului e una destul de originală şi diferită, aşa că multă lume a zis că nu i se potriveşte finalul fericit, cu care ne obioşnuiesc blockbusterele hollywoodiene. Poate ar fi dat mai bine pentru film ca personajul lui Tom Cruise să moară la sfârşit pentru a salva lumea. Evident, el se sacrifică de multe ori, însă ar fi fost mai bine să rămână mort? Unii tind să creadă asta, însă e clar ca pentru publicul larg un happy-ending este ideea de film bun.

Ce nu ştie multă lume este că scenariul filmului a suferit anumite schimbări. Scenaristul Christopher McQuarrie a explicat că draftul original al scenariului era mult mai dark, mai întunecat ca tonalitate. Apoi Cruise a insistat că umorul situaţiei este foarte important în poveste şi, chiar dacă McQuarrie nu vedea partea amuzantă, până la urmă filmul a început să fie mai amuzant şi atunci a apărut ideea schimbării finalului într-unul fericit, având în vedere că filmele de comedie trebuie să se termine cu o reveire la situaţia iniţială.

“Mereu am spus că trebuie să se termine în elicopter” explică scenaristul. “Trebuie să te facă să te gândeşti Chiar s-a întâmplat filmul? Chiar a avut loc ce am văzut în film? Şi au fost multe lucruri de făcut din punct de vedere vizual şi din punct de vedere al scenariului pentru a ajuta acest final. Ştiu că sfârşitul a fost cumva controversat, că o parte din oameni nu l-au plăcut, şi cred că singura modalitate de a-i face fericiţi ar fi să facem un sfârşit care nu e fericit. Dar nu am vrut să facem asta. Trebuia să se termine într-un mod care nu era dur.”

Sfârşitul lui Edge of Tomorrow nu a reprezentat o problemă şi nu a provocat atâtea discuţii până la lansare. De multe ori un sfârşit fericit e doar o tactică pentru atragerea publicului şi pentru a “asigura” cumva succesul la box-office. Dar în cazul lui Edge of Tomorrow a fost doar o decizie pe care scenariştii au luat-o pentru că li s-a părut potrivită pentru poveste.

Pentru cei care nu aţi văzut încă filmul dar totuşi aţi citit articolul până la final, Edge of Tomorrow rulează încă în cinematografe şi pentru a vă mări curiozitatea, aveţi trailerul mai jos:

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim