Câştigătorii Sundance

Aseară s-au desemnat câştigătorii ediţiei cu numărul 30 a Festivalului de film Sundance. Marele câştigător de anul acesta este Whiplash, o dramă regizată de Damien Chazelle, care a luat premiul juriului şi premiul publicului pentru film dramatic American. Este al doilea an consecutiv când cele două premii sunt adjudecate de acelaşi film, după ce anul trecut Fruitvale Station, pe atunci având numele doar Fruitvale, reuşea  aceeaşi performanţă. Whiplash este povestea unui tânăr toboşar de jazz, interpretat de Miles Teller care se zbate să îşi facă o carieră din cântat cu ajutorul durului său profesor de muzică interpretat de J. K. Simmons.

Premiul juriului pentru documentar American a fost câştigat de Rich Hill, în timp ce premiul publicului din aceeaşi categorie a fost luat de Alive Inside: A Story of Music & Memory, un documentar despre tratarea pacienţilor cu Alzheimer cu ajutoprul muzicii.

Premiul juriului pentru film străin a fost luat de thrillerul chilian  To Kill A Man regizat de Alejandro Fernandez Almendras, în timp ce premiul pentru documentar a fost luat de Return to Homs,un documentar despre efectele războiului civil din Siria.   

Premiul publicului pentru film străin a fost luat de  Difret, o drama despre opresiunea fetelor în Etiopia, iar premiul publicului pentru documentar străin a fost adjudecat de The Green Prince, portretul-documentar al informatorului Mosab Hassan Yousef.

Pentru lista completă a câştigătorilor, aceesaţi linkul următor:  Sundance.org

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim