Azi începe Festivalul de Film de la Cannes

Azi este deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Cannnes. Timp de două săptămâni, atenţia tuturor celor interesaţi de ce se petrece în lumea filmului se îndreaptă către Riviera Franceză. În deschidere va rula filmul Grace de Monaco, cu Nicole Kidman în rolul principal, iar AICI puteţi vedea două clipuri din film.

Nicole-Kidman.-Grace-de-Monaco-c-est-elle

În fiecare an la Festivalul de la Cannes rulează copii restaurate ale unor filme clasice. În acest an va putea fi văzută o copie restaurată a filmului A Fistful of Dollars, la 50 de ani de la apariţia filmului în 1964 şi în acelaşi timp la aniversarea aceluiaşi număr de ani de la naşterea genului spaghetti-western. FIlmul va fi prezentat de Quentin Tarantino, un mare fan al genului şi al regizorului Sergio Leone. Muzica filmului a fost compusă de celebrul Ennio Morricone. Tot în acest an va fi proiectată o copie restaurată a clasicului horror The Texas Chainsaw Massacre. Pentru a vedea care sunt filmele care vor fi prezente în competiţie, dar şi în afara ei, puteţi citi articolul nostru AICI.

a-fistful-of-dollars

Anul acesta vom avea un reprezentant la Cannes, pe Radu Jude cu scurt-metrajul său Trece şi prin perete, în secţiunea Quinzane des Réalisateurs. Pentru a afla mai multe despre scurt-metraj şi lista celorlalte filme din secţiune, intraţi AICI.

În fiecare an, în timpul festivalului, la Cannes se desfăşoară şi Marché du Film, sau Cannes Film Market, unde profesionişti din toată lumea vin să îşi prezinte filmele, terminate sau aflate abia în stadiul de proiect, în speranţa că vor găsi distribuţie, finanţare, etc. Ca un fapt divers, la ediţia din 2013 au fost prezentate 5364 de filme, cu o creştere de 35% a prezenţie filmelor documenar faţă de anul precedent. Deci ne putem aştepta la ştiri interesante anul acesta şi de la Film Market, nu doar de la Festival.

 

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim