Azi începe Comedy Cluj 2014

Începând de azi, timp de 10 zile Clujul devine capitala europeană a comediei prin intermediul celei de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj. Participanţii la festival vor avea parte de 192 de filme de pe patru continente, împărţite pe secţiuni (competiţiile de lung şi scurtmetraj, Comedy-Panorama, Comedy-Drama Around the World, Docu-Comedy, etc.). Peste 100 de invitaţi sunt aşteptaţi la Cluj în cele 10 zile ale festivalului.

În cadrul ediţiei de anul acesta a festivalului, pe lângă filme, vom avea parte şi de câteva evenimente speciale. Duminică, 12 octombrie, de la ora 19:30, organizatorii ne oferă la Opera Maghiară “O seară de Jazz și Comedie pe piesele lui Frank Sinatra” în compania lui Gabriel Farkas & His Band (Budapesta), un spectacol tribute adus lui Frank Sinatra într-un mix de jazz şi comedie. Evenimentul este organizat în colaborare cu Transilvania Jazz Festival. Un alt eveniment special este spectacolul de dans contemporan Carmina Burana, o producţie a companiei israeliene Kamea Dance, care va avea loc marţi, 14 octombrie, pe scena Teatrului Naţional de la ora 19:30 şi este susţinut de Steps Dans Festival. Un alt eveniment special din cadrul festivalului este dedicate teatrului românesc şi ne propune joi 16 octombrie de la ora 20 la Cinema Victoria spectacolul Carpathian Garden, cu Tudor Aaron Istodor şi Radu Iacoban.

Pentru filme, principalele locaţii ale festivalului vor fi Cinema Florin Piersic şi Cinema Victoria, însă vom avea prouiecţii şi evenimnente şi în sala mare de la Casa TIFF sau Universitatea Sapientia. Seminarul de marketing de film ţinut de echipa Good Hands, care a câştigat premiul pentru cel mai bun afiş de film strain la premiile Golden Trailer Awards de la Los Angeles va avea loc sâmbătă 11 octombrie de la ora 11 în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Cei de la Good Hands au realizat şi spot-ul pentru ediţia de anul acesta a festivalului. Alte două locaţii în care vom putea găsi proiecţii şi voie bună vor fi cluburile The Soviet şi Charlie Pub.

Anul acesta Trofeul de Excelenţă al festivalului va fi acordat actorului Victor Rebengiuc, iar evenimentul va fi marcat prin proiecţia filmului De ce trag clopotele, Mitică?, în regia lui Lucian Pintilie.

Programul complet al proiecţiilor din cadrul festivalului îl puteţi studia AICI.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim