Scurtmetrajul SF The Leviathan a atras atenţia Hollywood-ului

Multe dintre filmele SF (şi nu numai) ai ultimilor ani au ajuns pe marile ecrane după ce s-au realizat scurtmetraje care să arate viziunea creatorilor, aşa numitele “proof-of-concept”, doar câteva exemple fiind District 9, Deadpool, Saw şi chiar câştigătorul Sundance 2014 Whiplash. Acestea sunt de cele mai multe ori realizate independent, pentru a demonstra viziunea şi talentul creatorului, un fel de CV visual, practic. În lumea tot mai competitivă de la Hollywood, un astfel de video poate fi mult mai efficient decât orice CV, indiferent ce are scris pe el.

Săptămâna trecută video-ul de trei minute The Leviathan, un proof-of-concept realizat de Ruairi Robinson, a luat cu asalt Vimeo şi Youtube, ajungând o senzaţie peste noapte. Fiind inspirat parţial din Moby Dick şi parţial din Dune, acţiunea are loc în secolul XXII, când omenirea a colonizat multe alte lumi, iar călătoria la viteze mai rapide deât viteza luminii a devenit posibilă prin prelucrarea materiei din ouăle unora din cele mai mari specii pe care omenirea le-a văzut vreodată.

Ei bine, se pare că déjà un lungmetraj bazat pe acest concept este deja în lucru cu douănume cu experineţă în crearea unor vaste lumi SF: Simon Kinberg (X-Men) şi Neill Blomkamp (District 9, Chappie). Prima şansă la acest film o are Fox, având în vedere contractual existent între Kinberg şi aceştia. Dar şi în cazul în care Fox refuză, sigur vor fi alte studiouri interesate de producerea acestui film. Mai jos vedeţi acest proof-of-concept. Ce credeţi, aţi merge la acest film când va ieşi?

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim