„Aningaaq” – scurt-metrajul lui Jonas Cuaron, spin-off Gravity

La un moment dat în Gravity, Ryan Stone, personajul Sandrei Bullock, după ce ratăceşte prin spaţiu, ajunge în sfârşit într-o caspulă spaţială rusească şi încearcă să trimită un mesaj de urgenţă, însă la celalalt capăt al mesajului este o voce care nu înţelege nimic din ce aude. Stone ascultă câinii care latră, plânsetul unui copil în timp ce ajunge să îşi accepte moartea iminentă, poate doar uşurată de cântecul de leagăn auzit la celălalt capăt al apelului.

Aningaaq ne prezintă ce se întâmplă de cealaltă parte a apelului, o privire în viaţa unui bărbat, a cărui izolare în tundra vitregă din Groenlanda ne duce cu gândul la experienţa personajului Sandrei Bullock din spaţiu. La o conferinţă de presă în Los Angeles, Sandra Bullock declara despre acesta “Este într-atât de frumos, încât mi se face pielea de găină doar când ma gândesc la el”.

Scurt-metrajul a fost filmat în Groenlanda, cu un buget de 100000 $, majoritatea bugetului fiind cheltuit pentru a transporta echipa, formată din 6 persoane. Aningaaq a fost înscris în cursa pentru premiile Oscar, la categoria scurt-metraj. Dacă va fi nominalizat, Gravity şi Aningaaq ar fi primele filme de lung şi scurt-metraj bazate pe acelaşi material să fie nominalizate în acelaşi an.

 

Poate ti-ar mai place sa citesti
Bilby, animația scurtă a celor de la Dreamworks, bazată pe personajul principal din Larrikins, lungmetrajul
Bird Karma, o animație 2D de la Dreamworks aflată pe lista scurtă pentru Oscar Cei
Bao, cea mai nouă animație Disney-Pixar, nominalizată și favorită la Oscar 2019 pentru cea mai
Apple ne aduce micro-documentarul Lady Misaki al japonezului Jiro Konami tras în întregime cu un

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *