VIDEO: Quentin Tarantino şi Robert Rodriguez despre filme şi nu numai

Regizorii Robert Rodriguez şi Quentin Tarantino sun prieteni foarte buni de peste 20 de ani, probabil de când au lucrat împreună prima dată la filmul Four Rooms în 1994. Cei doi şi-au întărit relaţia de oprietenie apoi lucrând împreună la filmul lui Rodriguez From Dusk to Dawn, film al cărui scenario a fost scris de Tarantino, care a şi interpretat rolul fratelui personajului principal interpretat de George Clooney. Cei doi au tot colaborat de-a lungul timpului la filme ca Desperado sau Sin City, însă cea mai fructuoasă colaborare a venit în 2007, atunci când cei doi au lansat Grindhouse, un double-feature cu câte un film regizat de fiecare dintre cei doi, ambele filme fiind omagi aduse junk-cinema-ului anilor ’70.

Este ştiut că Robert Rodriguez este multi-talentat, având vedere că pe lângă regizor, el este şi scenarist, producător, editor şi uneori chiar şi cocompozitor al coloanei sonore pentru filmele sale. Pe lângă toate aceste lucruri, în ultima vreme Robert Rodriguez a intrat şi în televiziune. Mai exact a înfiinţat reţeaua TV El Rey Network pentru care a produs deja serialele From Dusk to Dawn (bazat pe filmul său de acum 20 de ani) şi Matador. Tot pe canalul său TV Rodriguez a început o serie de interviuri / discuţii intitulată Director’s Chair, în care discută despre cinema cu regizori importanţi ai industriei americane, ca John Carpenter, Guillermo del Toro sau prietenul său Quentin Tarantino.

Discuţia avută cu prietenul şi colegul Quentin Tarantino a fost împărţită în două volume (ambele le găsiţi mai jos) care împreună totalizează cam 90 de minute de discuţii despre întreaga carieră a regizorului (de la Reservoir Dogs la Django Unchained) cu imagini nevăzute până acum de la filmări. Rodriguez adduce în discuţie fiecare film făcut de Tarantino, analizează cât de bine se foloseşte acesta de muzică şi de dialoguri în filmele sale, dar adduce în discuţie şi câteva filme cu statut de cult-clasic, dar uitate de marea majoritate a populaţiei. Concluzia principală a acestei discuţii, pe lângă multele învăţăminte pe care le poate trage un pasionat de filme, este că Quentin Tarantino îşi iubeşte filmele, dar mai ales că iubeşte filmul în general, ca o formă de artă.

https://www.youtube.com/watch?v=oPtQKlaFE2s

https://www.youtube.com/watch?v=3tPnuRGhl4w

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim