Un concept interesant folosit la realizarea promo-ului organizaţiei “Save the children”

Am văzut în ultima vreme multe filmări de tipul “o secundă pe zi” invadând internetul, de la bucăţi în care vedem copii cum cresc, sau cum se dezvoltă o femeie greavidă în timpul sarcinii, toate realizate având la bază un concept relativ simplu (avem chiar şi aplicaţii care ne pot ajuta gen “1 Second Eeveryday”). Dar acest concept a fost luat şi aplicat unui promo pentru ONG-ul Save the children, în care ni se prezintă în cadre de o secundă un an din viaţa unei fetiţe şi în care vedem cât de drastic se poate schimba viaţa unui om în decursul unui an.

În acest promo avem o poveste mai complexă decât creşterea unui copil sau a unei burţi de gravidă spusă în acelaşi mod şi e interesant, pentru că în fiecare secundă a lui ni se dau anumite informaţii. Şi se pare că o secundă este tot ce a fost nevoie pentru a ne da informaţiile de care avem nevoie pentru a urmări povestea. Cum am mai spus şi mai sus, ni s eprezintă un an din viaţa unei fetiţe care trăieşte fericită cu familia ei într-o suburbia din Marea Britanie. De la un moment dat totul începe să mearga spre rău până la un sfârşit destul de şocant.

Şi avem câteva elemente care ajută acest promo să îşi îndeplinească obiectivul. În primul rând, prin conceptul ales, nu ni se livrează foarte multe informaţii, nu ştim ce se întâmplă la nivel social, de ce sunt evacuate familiile, oare e stare de război sau nu, ce a însemnat explozia, unde sunt fetiţa cu mama ei la sfârşit etc. Informaţiile care ne sunt date sunt despre fetiţă, o vedem fericită, iubită de familie, până la un moment dat când totul se schimbă dramatic. Apoi, prin lungimea de doar puţine peste un minut, nu avem vreme să ne obişnuim cu ceea ce vedem, totul se schimbă într-un ritm foarte rapid.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim