Teorii nebune ale fanilor despre cele mai tari seriale TV

Cele mai tari seriale care au existat de-a lungul timpului au strâns în jurul lor comunități mari și strânse de fani. În special în cazul serialelor pline de mister, comunitățile de fani au fost responsabile pentru nenumărate teorii despre misterele cu care ne „loveau” realizatorii serialelor episod după episod. Să nu uităm cazul Lost, când parcă episod după episod se inmultreau misterele, iar răspunsurile întârziau să apară. Totuși, comunitățile de fani strânse în jurul unor seriale celebre dar mult mai lipsite de mister au reușit să găsească diferite teorii nebune despre serialele lor favorite. Uneori acestea explicau așa-numitele „plot-holes”, greșelile care le scăpau scenariștilor și ajungeau în produsul final. Alteori, pur și simplu unii fani au avut o viziune aparte asupra plot-ului serialului preferat. Mai jos găsiți 9 din cele mai nebune teorii despre seriale TV.
1. Saved by the Bell – Liceul Bayside și tot ce se întâmplă în serial e doar visul lui Zack Morris
Înaintea lui Saved by the Bell, a existat în anii ’80 un sitcom numit Good Morning Miss Bliss, un serial care după 14 episoade a fost oprit, refăcut și transformat în Saved by the Bell. Unele dintre personaje, cum ar fi Zack, Lisa, Screech sau Mr. Belding au rămas, în timp ce altele au dispărut, făcând loc unor noi personaje. Și locul de desfășurare a acțiunii a fost schimbat din Liceul John F Kennedy din Indiana în liceul Bayside din California. Având în vedere că personajul principal este același Zacki Morris, mulți dintre fani au ajuns să creadă că tot ce se întâmplă la liceul Bayside este doar un vis de-al lui Zack.
În Good Morining Miss Bliss, Zack era destul de diferit față de Zack din Saved by the Bell. Puțin cam nătăfleț, fetele nu îl prea plăceau, iar colegii de clasă făceau mișto de el. Din cauza transformării suferite de Zack, fanii cred că acesta și-a fabricat o lume imaginară, unde face liceul în California, fetele îl plac și este cel mai popular băiat din școală.
2. Sesame Street – Contele se hrănește cu copii de pe stradă
Una din cele mai nebune teorii din această listă spune că iubitul personaj Count von Count din Sesame Street ar fi de fapt un vampir însetat după sânge care se hrănește cu copiii de pe stradă. Acesta ademenește copiii la el mintindu-i că îi va învăța matematică, pentru ca apoi să se hrănească cu tinerețea lor. Această teoprie ne explică de ce copiii care își fac veacul pe stradă Sesame sunt înlocuiți mereu.
3. The Fresh Prince of Bel-Air – Will e mort
Unii dintre fanii serialului sunt convinși că Will de fapt a fost mort pe durata tuturor celor 6 sezoane. Totul se bazează pe cântecul de la începutul fiecărui episod, atunci când niște tipi răi cu care s-a bătut, iar apoi mama sa l-a trimis la rudele sale bogate din Bel-Air. Totuși, teoria ne spune că Will nu a ajuns niciodată în Bel-Air, ci a murit după bătaia încasată. Astfel, cel care condudea taxi-ul care îl duce pe Will ar fi chiar Dumnezeu, iar casa familiei Banks din Bel-Air ar fi chiar Raiul.
4. The Office – Toby e adevăratul strangulator din Scranton
A doua jumătate a serialului a avut un plot secundar care s-a concentrat pe obsesia lui Toby Flenderson, reprezentantul HR din firmă, pentru Strangulatorul din Scranton, un ucigaș în serie. Ucigașul este mentionat pentru prima dată in serial în sezonul șase și este eventual prins de poliție în sezonul șapte. Fascinatia lui Toby cu ucigașul a crescut, ajungând să fie jurat în procesul acestuia. Toby împreună cu ceilalți 11 jurați l-au găsit vinovat și l-au condamnat la moarte. În sezonul nouă, Toby începe să se simtă vinovat pentru decizie, fiind covins că au condamnat un om nevinovat la moarte. Teoria ne spune că vina pe care o simte Toby ar fi un semn că el este de fapt ucigașul în serie. La acel moment în serial Toby nu mai are nimic de pierdut.
5. Firefly – Guvernul SUA a anulat serialul
Deși a avut o bază loială de fani și a fost primit etrem de bine de critici, Firefly, serialul SF creat de Joss Whedon (Buffy, The Vampire Slayer, Avengers) a fost anulat în 2012 după doar 11 episoade difuzate. Desiu cei de la Fox spun că decizia de a anula Firefly a fost bazată 100% pe ratingurile joase obținute de serial, o parte a fanilor serialului cred că o conspirație condusă de guvernul Statelor Unite a dus la anularea serialului. Firefly se focuseaza pe un grup de proscriși care luptă pentru drepturile civile în cadrul Unuinii Plantelor Aliate. Fanii care cred în această teorie spun că cei care conduc SUA nu au fost de acord cu teoriile anti-guvernamentale pe care le promovează serialul, astfel că au pus la cale anularea acestuia. Mai mult, serialul a fost anulat cu 3 luni înainte ca administrația Bush să invadeze Orientul Mijlociu.
6. Gilligan’s Island – Insula e de fapt Iadul
O parte a fanilor teoretizează că locul unde are loc acțiunea serialului nu ar fi o insulă, ci chiar Iadul, locuit de cei care au murit la scufundarea navei SS Minnow. Aparent, fiecare personaj din Gilligan’s Island reprezintă unul din cele 7 păcate mortale. Iar pentru că poartă mereu roșu și pentru că sabotează mereu planurile celorlalți de a pleca de pe insulă, teoriile spun că Gilligan ar fi de fapt însuși Satan.
7. The Flinstones – Acțiunea are loc de fapt într-un viitor post-apocaliptic
Această teorie ne spune că lumile locuite de familia Jetson și familia Flinstone există în același timp. Civilizatia celor din The Flinstones a fost trimisă înapoi în epoca de piatră de un război nuclear, fiind forțați cumva să se intorca înapoi în timp. De aceea cei din The Flintstones folosesc materialele și animalele pe care le au la dispoziție pentru a mima tehnologiile moderne.
În același timp, familia Jetson trăiește în Orbit City, un oraș construit în întregime deasupra norilor. Dar ce se găsește sub Orbit City? Dacă e să ne luăm după aceeași teorie, jos pe Pământ există civilizația din The Flintstones. Mai mult, aparent singura diferențiere între cele două familii ar fi de ordin financiar. Cei din familia Jetson trăiesc în Orbit City pentru că își permit, în timp ce cei din familia Flintstone trebuie să se mulțumească cu traiul de pe Pământ, din Bedrock.
Dacă ne gândim la perioada în care au fost create ambele seriale de animație, teoria nu pare atât de fantastică. Ambele seriale au fost create în timpul Războiului Rece, într-o perioadă când americanii se temeau foarte tare de un război nuclear.
8. Murder She Wrote – Jessica Fletcher e de fapt un ucigaș în serie
Nu știu voi cum sunteți, dar pentru mine Muder, she wrote sau Verdict: Crimă cum era cunoscut la noi face parte dintre serialele copilăriei. Tocmai de aceea mi-e tare greu să cred următoarea teorie. Ea ne spune că Jessica Fletcher din Verdict: Crimă nu este doar o scriitoare și detectiv-amator, ci este și ucigaș în serie. Cum altfel ar putea Jessica să se „împiedice” de atâtea și atâtea crime, pe care apoi să încerce să le rezolve? Mai mult, Jessica Fletcher trăiește în micul orășel Cabot Cove, populație 3500 de suflete. În timpul celor 12 ani în care a rulat serialul, 268 de persoane au fost omorâte în orășel, ceea ce îl face statistic, capitala crimei din întreaga lume. Hmmm… Ceva nu pușcă aici. Să fie totuși posibil ca bunicuța Jessica Fletcher să fie un ucigaș în serie care reușește să păcălească pe toată lumea cu stilul ei de purtare british?
9. Breaking Bad – serialul este un prequel pentru The Walking Dead
Una din cele mai nebune teorii din această listă ne spune că metamfetamina albastră a lui Heisenberg ar fi responsabilă pentru apocalips azombie din The Walking Dead. La sfârșitul lui Breaking Bad, produsul lui Walter White a devenit tot mai popular pe întreaga suprafață a Statelor Unite, ajungând și în celelalte colțuri ale lumii. Unii fani cred că cei care consumă produsul lui Heisenberg mor, doar pentru ca mai apoi să se trezească în chip de zombie. Dar te-ai putea întreba de unde și până unde a apărut această teorie?
Ei bine, The Walking Dead este plin de referințe la Breaking Bad. În sezonul 1, Glenn conduce un Dodge Challenger, aceeași mașină condusă și de Walter White. Iar când Walter se hotărăște să înapoieze mașina în Breaking Bad, o duce la reprezentanță și i-o lasă unui tip pe nume… Glenn. În sezonul doi, Daryl încearcă să reducă febra lui T-Dog și astfel se uită în rezerva de droguri a fratelui său Merle. La fundul genții, ce să vezi, metamfetamină albastră. Mai mult, Merle era un traficant de droguri înainte de apocalipsa zombie. Iar cel pentru care lucra era un tip alb, micuț, care îl amenința mereu cu replica „I’m gonna kill you, bitch!”. Hmm, mi se pare mie sau sună a Jesse Pinkman (Aaron Paul)?
10. Friends – Toată acțiunea serialului are loc în imaginația lui Phoebe
Nici Friends, unul din cele mai iubite sitcom-uri ever, nu putea scăpa de fanii avizi de teorii ale conspirației. Una din cele mai dark teorii ne spune că tot ceea ce se întâmplă pe parcursul celor 10 sezoane ale serialului sunt doar fantezii induse de metamfetamină ale unei Phoebe care încă trăiește pe străzi și se uită pe geam în interiorul cafenelei Central Perk. La o analiză mai amănunțită a serialului, toate poveștile sunt doar în imaginatia lui Phoebe, care s-a proiectat în viețile celor 5 prieteni pe care îi vede prin geamul de Central Perk. Scena de final ar fi trebuit să arate altfel în imaginația acestui fan. Ross, Rachel, Chandler, Monica și Joey sunt în cafenea și fac o referire la „nebuna” care se holbează la ei prin geam. Binenteles, cei cinci au alte nume și alte personalități. Phoebe pleacă și la un moment dat trece prin fața unui magazin de mobilă în vitrina căruia își vede reflecția. Numele magazinului? Ursula. Se întoarce în parc unde se pune la somn în fața fântânei. În spatele ei vedem șase umbrele colorate. De fapt, tot ce și-a dorit ea vreodată a fost să aibă prieteni.