Primele imagini cu noul echipament de VR de la GoPro

Cei de la GoPro au dezvăluit primele imagini filmate cu Omni, noul lor echipament de realitate virtuală care utilizează 6 camere Hero diferite pentru a captura imagini superbe în 360 de grade. Filmarea de prezentare de mai jos a fost făcută pe o pârtie de schi în Alpii Tirolezi din Austria folosind un prototip al echipamentului Omni de la GoPro.

GoProOmni-1200-80

Cei de la GoPro au avut o scădere a vânzărilor pentru seria camerelor de acţiune Hero şi astfel au început să se orienteze şi spre alte gadgeturi care să revitalizeze compania. Astfel, pe lângă Omni, cei de la GoPro au anunţat drona cu cameră Karma pentru a intra pe piaţa dominată de chinezii de la DJI.

Omni este de fapt un cub pe care se pot monta 6 camere GoPro, âte una pe fiecare direcţie, dar e mai mult decât un echipament care ar putea fi realizat şi cu o imprimantă 3D. Se pare că Omni ajută camerele să se sincronizeze la nivel de pixel pentru a rezulta un video de 360 de grade ce poate fi văzut ca video interactiv sau folosind un headset de realitate virtuală. Omni a fost anunţat la un preţ de 5000$ cu cele 6 camere incluse sau 1500$ dacă doreşti să achiziţionezi camerele separat. Tot cei de la GoPro au lansat Odyssey, un echipament profesional pentru 16 camere care costă în jur de 15.000$.   

Poate ti-ar mai place sa citesti
Între 25 mai și 2 iunie 2018, TIFF își va deschide porțile pentru cea de-a
Cei de la Warner Bros. au lansat un video de tipul 360 de grade pe
Din ce în ce mai des avem parte de exeprienţe VR în lumea filmului. După
Cea mai nouă şi la modă tehnologie adoptată de lumea filmului a ajuns şi la

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *