Premiile Oscar – Camerele folosite

Într-un articol interesant, Setlife Magazine ne prezintă camerele şi obiectivele folosite de filmele nominalizate anul acesta la Oscar la categoriile Imagine, Regie şi Cel mai bun film. După cum veţi vedea mai jos, vedetă pe această listă este ARRI (Alexa şi Arricam) cu obiective Panavision, Zeiss, Cooke.

Singurele filme care pe lângă ARRI au ales şi Canon au fost Her (Canon EOS C300), Captain Phillips (Canon EOS C300) şi The Wolf of Wall Street (Canon EOS C500). Captain Phillips a  mai folosit GoPro Hero 3, iar din interviul lui Paul Thomas Anderson cu Martin Scorsese aflăm că la The Wolf of Wall Street a mai folosit Phantom Flex şi chiar un iPhone. De notat că nu apare nicăieri în peisaj Red.

Pentru a fi mai uşor de analizat, cei de la Setlife au pus câteva imagini ajutătoare în care vedem exact ce camera si obiective au folosit filmele nominalizate pentru Imagine, Regie şi Cel mai bun film. Le puteţi vedea mai jos:

1559721_1436087429958328_1653794955_n

Sursa foto: Facebook.com

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim