Cum să scrii un scenariu de film ca un câştigător de Oscar

Cred că pentru multă lume felul în care se scrie scenariul unui film este precum felul în care se scrie un roman. Sau imaginea unui scenarist este a unui tip (sau a unei tipe) care stă în faţa ecranului unui laptop şi scrie acţiunea filmului, iar când termină treaba asta, gata, se şi face filmul. Totuşi, procesul scrierii unui scenariu de film este mult mai elaborat de atât şi cuprinde o oragnizare şi un nivel enorm de muncă.

Procesul de scriere a unui scenariu de film nu este ceva magic, ci de obicei constă în muncă multă şi multe ore pierdute. Foarte des vedem imagini din spatele camerelor în care ni se arată munca depusă la realizarea filmelor, însă foarte rar putem vedea ce presupune procesul creativ din spatele scrierii scenariului care stă la baza întregii producţii. Şi multă lume poate spune că acest pas este cel mai important în producţia unui film. Dacă nu aţi citit vreo carte despre scenaristică sau dacă nu aţi participat la vre-unul din cursurile existente la noi pe acest subiect (First Draft, Second Draft, etc.), atunci acest video este sigur pentru voi. Şi poate, cine ştie, vă va deschide apetitul pentru a afla mai mult despre cum să scrii un scenario de la un cap la altul.

Cei de la Academia Americană au lansat un profil video despre scenaristul Dustin Lance Black, care a câştigat Oscarul pentru scenariul filmului Milk. Şi deşi procesul său creativ e diferit de al altor scenarişti de la Hollywood, sunt mulţi alţi scenarişti care ca şi Dustin îşi planifică poveştile cu cartonaşe pe care îşi scriu scenele şi le scriu, le aranjeaza şi rearanjeaza, le rescriu, până sunt mulţumiţi de rezultat.

Cine este Dustin Lance Black? Black e un scenarist, regizor şi producător american, care a câştigat un Glob de Aur şi un Oscar pentru filmul Milk. De asemenea, Dustin a scris scenariul filmului J.Edgar regizat de Clint Eastwood şi cu Leonardo DiCaprio în rolul principal.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim