Cum a fost creat Night King pentru Game of Thrones
Cum a fost creat Night King de către incredibila echipă de machiaj și protezare din spatele serialului Game of Thrones
Dacă v-am arătat până acum de mai multe ori în acțiune echipa de efecte speciale care lucrează la serialul Game of Thrones, acum e momentul să vedeți un altfel de echipă de efecte practice vizuale, anume echipa care crează măștile fizice și protezele cu care actorii intră în pielea unora dintre personaje. Pentru un artist care se ocupă de machaj și protezare în industria filmului, să lucreze în echipa Game of Thrones este un vis devenit realitate, având în vedere că pentru serialul marca HBO se implementează unele din cele mai complexe efecte practice din industrie. Nu se întâmplă des pentru un asemenea artist să decapiteze un personaj într-o săptămână și să creeze un alt personaj de la zero în săptămâna următoare. Provocările sunt multe și sunt incredibile.
Mai jos vă arăt o serie de video-uri în care ni se explică procesul de creare al unora din cele mai memorabile personaje din Game of Thrones, cum ar fi Night King, sau cum s-au creat unele din cele mai mari bătălii ale serialului, ca Loot Train, Hardhome sau Bătălia pentru Winterfell. În primul video, pe care îl aveți mai jos, Barrie Gower, supervizorul departamentului deprotezare ne poartă într-un tur al studioului în care se creează toate aceste măști și proteze care ajută Game of Thrones să arate atât de bine de la sezon la sezon.
De obicei în momentul în care echipa primește scenariul unui episod, primul lucru pe care îl fac este să extragă cadrele care vor avea nevoie de efecte speciale, fie ele practice sau digitale. Apoi, echipa de protezare se întâlnește cu producătorii Game of Thrones pentru a discuta fiecare personaj în parte și pentru a se decide care părți vor fi create cu ajutorul efectelor practice și care cu ajutorul celor digitale. Pentru personaje, totul trebuie gândit la modul foarte practic. Actorul trebuie să poată să poarte masca/proteza o zi întreagă, deci aceasta trebuie să fie ușoară. Trebuie ca actorul să poată să respire cu ușurință.
Atunci când e vorba de efecte practice mai simple, nu e nevoie de prototip, artiștii se pot apuca direct de treabă. Însă atunci când e vorba de o creatură sau un personaj, inițial se face un design 2D, apoi o machetă 3D în miniatură. Urmează chemarea actorului în studio, pentru a-i face o copie 3D a corpului, care este apoi trimisă sculptorilor,iar aceștia vor finisa totul folosind silicon și alte materiale. La folosirea protezelor contează foarte mult lumina pentru că totul să arate bine pe cameră. Cu toate astea, multe nereguli se pot regla în post-producție. În medie, pentru a crea un personaj de la cap la coadă e nevoie cam de 4 săptămâni și acesta poate trece prin mâinile a până la 15 artiști și tehnicieni.
Atunci când vine vremea folosirii măștilor/protezelor, echipa poate fi chemată pe platou foarte devreme, câteodată chiar și la 2 noaptea. Imediat vor începe să atașeze protezele și măștile de actori, lucru ce poate dura până la 3-4 ore. În medie, e nevoie de 5 ore de pregătiri înainte ca actorul să poată păși pe platou pentru filmări. După ce încep filmările, echipa trebuie să urmărească actorul și să aibă grijă ca proteza și machiajul să fie mereu în stare perfectă. Iar munca lor nu se termină atunci când regizorul decide să încheie ziua de filmare. La sfârșitul programului echipa trebuie să se ocupe de procesul de „dezlipire” a măștilor de actor, lucru care implică o pensulă și ulei mineral. Pentru că acestea nu se pot doar trage jos de pe actor, fiindcă ar veni jos împreună cu un strat de piele.
La crearea The White Walkers, echipa s-a inspirat din The Walking Dead. Doar s-au inspirat, pentrru că au și adus elemente de originalitate acestor personaje. Pentru crearea acestora, primul pas presupune aducerea actorilor (de cele mai multe ori cascadori) în studioul de proteare pentru a li se lua măsurile și trăsăturile în conformitate cu structura lor osoasă. Apoi artiștii adaugă forme „fibroase”, înainte să aplice textura. Cu toate că White Walkers au trăsături foarte ridate, apropiate de cele ale oamenilor în vârstă, artiștii evită să facă machiaj de om în vârstă. Pentru a le crea ochii strălucitori albaștri, actorii vor purta lentile de contact, iar acea strălucire pe care o putem vedea este adăugată digital în post-producție.
Sursa: No Film School