9 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Jurassic World

Weekend-ul acesta în sfârşit am avut part de lansarea Jurassic World, o lansare de succes dacă ne gândim că este primul film din istorie care reuşeşte să treacă pragul de 500 milioane $ încasări la nivel mondial într-un singur weekend.  Dacă adăugăm şi faptul că starul Chris Pratt a semnat contract pentru a apărea într-un potenţial sequel (care la aceste încasări se transforma din potenţial într-unul sigur), e clar că vedem renaşterea francizei pornită de Steven spielberg în 1993 şi posibil naşterea unei noi trilogii în serie.

Dar mai bine nu vă ţin şi începem să enumerăm împreună 9 lucruri pe care nu le ştii despre Jurassic World:    

  1. Website promovare

Echipa de marketing a filmului a muncit nu glumă pentru a crea toate elementele necesare promovării acestui film. Astfel, pentru a beneficia de această eră a internetului, aceştia au creat website-ul www.jurassicworld.com, care este pagina de promovare a parcului din film. Pe lângă acesta au creat şi site-ul www.masraniglobal.com, website-ul Masrani Corporation din film. Astfel avem două website-uri care ne introduc în lumea Jurassic World. Ambele site-uri sunt construite extrem de realist, având de exemplu harta interactivă a parcului pe site-ul Jurassic World şi  posibilitatea de a aplica la un job în cadrul corporaţiei pe site-ul Masrani Corporation.

  1. “Naştere” grea

Acest sequel al seriei Jurasic Park  este în pregătire de peste 10 ani. Filmul a avut şi o dată de lansare stabilită pentru 2005, însă după cum bine am văzut, totul a picat în acele vremuri. S epare ca principal cauză a fost o serie de rescrieri ale scenariului din cauza nemulţumiriiproducătorului Steven Spielberg cu privire la proporţia de ştiinţă/aventură din film. Între timp totul s-a schimbat în privinţa filmului, de la locuri de filmare sau decoruri până la distribuţie.

  1. Parcul e deschis de 10 ani

Parcul din film este deschis deja din 2005, de 10 ani, iar filmul ne duce în parc în momentul în care se aşteaptă venirea spectatorului cu numărul 10 milioane. SE pare că aceasta va avea parte de o supriză de proporţii.

  1. Revenirea unde a început totul

Jurassic World este primul film al seriei după primul Jurassic Park care revine cu acţiunea pe insula Isla Nublar, după ce precedentele sequel-uri şi-au mutat acţiunea pe Isla Sorna.

  1. Simon Masrani este noul John Hammond

În Jurassic World, creatorul parcului este afaceristul Simon Masrani, chiar dacă ideea unui asemenea parc în filmul iniţial îi aparţine lui John Hammond, interpretat magistral de Sir Richard Attenborough.  Mai mult, în parc există o statuie a vizionarului John Hammond, care în acelaşi timp cinsteşte şi memoria celui care i-a dat viaţă, regretatul Richard Attenborough.

  1. O faţă familiară

Singurul personaj care revine din primul film al seriei este Dr. Henry Wu, cel care a lucrat alături de John Hammond la crearea parcului iniţial. Vestea bună pentru B.D. Wong, cel care îl interpretează pe Dr. Wu este că de data asta are un rol mai extins decât apariţia episodică din Jurassic Park.

  1. Distribuţia

Jurassic World beneficiază de o distribuţie puternică, condusă de Chris Pratt, Bryce Dallas Howard şi Vincent D’Onofrio care aproape că ne face să uităm de  Sam Neill, Laura Dern sau Jeff Goldblum, cei care ne-au bucurat în primele filme ale seriei.

  1. Dinozaurii sunt plictisitori

Deşi ne vine greu de crezut, dinozaurii obişnuiţi au devenit plictisitori în Jurassic World. Pe parcursul filmului ni se tot arată cum după10 ani de dinozauri lumea adevenit oarecum obişnuităcu prezenţa acestora şi chiar plictisită de aceleaşi şi aceleaşi specii. Astfel că cercetători sunt nevoiti să descopere tipuri noi de dinozauri, pentru a mentine viu interesul oamenilor în parc.

  1. Noii dinozauri

Jurassic World contine specii de dinozauri care nu există şi nu au existat vreodată, specii hibrid modificate în laborator. Creare acestora a fost evident răspunsul cercvetătorilor la problema discutată mai sus, cu dinozauri obişnuiţi. După cum spuen şi Chris Pratt în trailer, probabil nu a fost o idee bună să creeze dinozauri noi în laborator.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim