„Aningaaq” – scurt-metrajul lui Jonas Cuaron, spin-off Gravity

La un moment dat în Gravity, Ryan Stone, personajul Sandrei Bullock, după ce ratăceşte prin spaţiu, ajunge în sfârşit într-o caspulă spaţială rusească şi încearcă să trimită un mesaj de urgenţă, însă la celalalt capăt al mesajului este o voce care nu înţelege nimic din ce aude. Stone ascultă câinii care latră, plânsetul unui copil în timp ce ajunge să îşi accepte moartea iminentă, poate doar uşurată de cântecul de leagăn auzit la celălalt capăt al apelului.

Aningaaq ne prezintă ce se întâmplă de cealaltă parte a apelului, o privire în viaţa unui bărbat, a cărui izolare în tundra vitregă din Groenlanda ne duce cu gândul la experienţa personajului Sandrei Bullock din spaţiu. La o conferinţă de presă în Los Angeles, Sandra Bullock declara despre acesta “Este într-atât de frumos, încât mi se face pielea de găină doar când ma gândesc la el”.

Scurt-metrajul a fost filmat în Groenlanda, cu un buget de 100000 $, majoritatea bugetului fiind cheltuit pentru a transporta echipa, formată din 6 persoane. Aningaaq a fost înscris în cursa pentru premiile Oscar, la categoria scurt-metraj. Dacă va fi nominalizat, Gravity şi Aningaaq ar fi primele filme de lung şi scurt-metraj bazate pe acelaşi material să fie nominalizate în acelaşi an.

 

Poate ti-ar mai place sa citesti
Michael Shannon în scurtmetrajul Long Way Back Home regizat de Jeff Nichols Jeff Nichols a
În 2007, Martin Scorsese a încercat să producă The Key to Reserva, un scurtmetraj realizat
Prospect, un nou scurtmetraj SF care a fost transformat în lungmetraj Anul ăsta la SXSW,
Monștrii favoriți ai anilor '80 se întorc în Gremlins Recall, un fan-film care vrea să

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *