Cele mai aşteptate seriale în 2015

După ce am văzut care au fost cele mai bune seriale în 2014 (după părerea noastră), haideţi să vedem cele mai aşteptate seriale care vor fi lansate în 2015.

  1. Proiect neintitulat HBO produs de Martin Scorsese şi Mick Jagger

În 2015 Martin Scorsese şi Mick Jagger vor produce pentru HBO acest proiect care încă nu are un titlu, despre şeful unei case de discuri din New York-ul anilor ’70 care încearcă să îşi găsească următoarea vedetă într-un timp în care muzica punk si disco schimbă totul. Pe lângă rolul de producător, exact ca şi în cazul Boarwalk Empire, Martin Scorsese a regizat episodul pilot. Terence Winter va prelua rolurile de scenarist şi showrunner pentru noul serial, în timp ce Bobby Cannavale, Olivia Wilde, Andrew “Dice” Clay şi Ray Romano or deţine rolurile principale.

Martin Scorsese

  1. Better Call Saul

Serialul, bazat pe experienţele personajului Saul Goodman din Breaking Bad, va avea acţiunea bazată pe mai multe planuri temporare, însă în primul sezon vom face cunoştinţă cu Saul cu şase ani înainte de a-l cunoaşte pe Walter White, când încă practică avocatura sub numele Jimmy McGill. Vince Gilligan, producătorul serialului, a declarant că în ciuda multiplelor planuri temporare care vor apare în film, în primul sezon nu vom avea parte de Walt sau Jessie, personajele interpretate de Bryan Cranston şi Aaron Paul în Breaking Bad.

  1. The One Percent

Acest serial produs de Alejandro Gonzales Innaritu (Birdman) pentru postul american Starz ne spune povestea unui fermier care ajunge în viaţa sa la o cotitură bizară de care depinde dacă îşi va salva sau nu ferma familiei. Innaritu va regiza primele două episoade, ceea ce probabil înseamnă că serialul va împrumuta din stilul visual al regizorului. Rolurile principale revin lui Ed Helms, Hilary Swank şi Ed Harris.

Alejandro Gonzales Innaritu

  1. Show Me A Hero

Un serial de la creatorul Homicide: Life on the Street şi The Wire nu poate lipsi din topul celor mai aşteptate seriale ale anului. David Simon revine la HBO cu o miniserie de 6 episoade bazată pe cartea Lisei Belkin despre încercarea de a construi case ieftine pentru locatari săraci, în special de culoare, într-o zonă as Yonkers locuită de oameni influenţi, în mare parte albi şi scandalul politic care a urmat. Regia miniseriei va fi semnată de Paul Haggis (Crash) iar distribuţia condusă de Oscar Isaac îi mai include pe James Belushi, Daniel Stern, Alfred Molina şi Winona Ryder.

Oscar Isaacs

  1. Preacher

Cei de la AMC vor aduce pe micile ecrane în 2015 acest serial inspirat dintr-o serie de benzi desenate cu acelaşi nume, serial produs de Seth Rogen şi Evan Goldberg. Preacher spune povestea reverendului Jesse Custer, un predicator texan dur, care îşi pierde credinţa când află că Dumnezeu a părăsit Raiul şi şi-a abandonat responsabilităţile. Reverendul îl va urmări pe Dumnezeu pentru a-i cere socoteală pentru acest gest. El este însoţit înb această călătorie de fosta lui iubită şi de un vampir prietenos, care preferă mai degrabă o halbă de bere decât sângele celor nevinovaţi. Pe urmele lor este însă Saint of Killers, un pistolar al cărui singur scop este acela de a-l lichida pe Jesse.

Preacher

  1. Westworld

Serialul de la HBO este un remake al hibridului SF/western cu acelaşi nume regizat de Michael Crichton din 1973. Deşi au fost mulţi oameni interesaţi să realizeze un remake, printre care Arnold Schwarzenegger sau Quentin Tarantino, până la urmă Jonathan Nolan (co-scenarist The Dark Knight, Interstellar, creator Person of Interest) a scris acest proiect TV, în timp ce producător este J.J. Abrams. Distribuţia serialului îi include pe Ed Harris, Anthony Hopkins, James Marsden, Evan Rachel Wood, Thandie Newton şi Rodrigo Santoro.

Westworld

  1. The Night Manager

După House M.D. Hugh Laurie revine într-un rol la TV în această miniserie inspirată dintr-un roman al lui John Le Carre, produsă de AMC în colaborare cu BBC. Pe lângă Hugh Laurie, un rol principal în miniserie îl va avea Tom Hiddleston (The Avengers). Poivestea miniseriei urmăreşte un fost soldat recrutat de servicile secrete britanice pentru o misiune sub acoperire împotriva unui traficant de arme, însă misiunea lui este pusă în pericol de un război stupid între agenţi secrete.

Hugh Laurie Tom Hiddleston

  1. Narcos

Netflix ne aduce anul acesta un serial despre cartelul Medellin din Columbia şi despre liderul cartelului, Pablo Escobar. Serialul este produs de Jose Padilha (RoboCop)şi îl are în rolul lui Escobar pe Wagner Moura. Moura a colaborat cu Padilha în cele două filme braziliene Tropa de Elite. De asemenea, în Narcos va apărea şi Pedro Pascal (Game of Thrones).

Pedro Pascal

  1. Fortitude

Un serial în stilul producţiilor nordice ca The Killing sau Borgen, Fortitude ne spune povestea unei crime petrecute într-un mic orăşel arctic şi a unui detectiv britanic ce soseşte să ajute investigaţia. Stanley Tucci are rolul principal într-un serial în care mai apar Michael Gambon, Sienna Guillroy şi Danny Boyd printre alţii. Creat de Simon Donald (Low Winter Sun – variant britanică) şi cu o serie de regizori care au lucrat anterior la seriale gen Luther sau Sherlock, Fortitude promite să aducă un nou suflu serialelor despre o crimă într-un orăşel mic.

  1. Sense8

După Scorsese sau Steven Soderbergh, e rândul fraţilor Wachowski (creatorii trilogiei Matrix) să se implice în producţia unui serial TV. Aceştia au colaborat cu J. Michael Straczynski, creatorul Babylon 5, ca să producă pentru Netflix acest serial despre opt străini împrăştiaţi în toată lumea care vor simti o legătură stranie între ei după o moarte misterioasă. Daryl Hannah şi Naveen Andrews (Lost) sunt câţiva dintre actorii distribuiţi în rolurile principale.

Sense8_64829

  1. Daredevil

Marvel va încerca să ne facă să uităm dezastrul numit Daredevil cu Ben Affleck în rolul principal prin acest serial produs pentru Netflix, serial care se pare că va avea un ton apropiat de Godfather şi The Wire şi va fi mai puţin un serial cu supereroi şi mai mult un serial în acre vom afla cine este personajul principal, în stilul Batman Begins. Showrunner va fi Steven S. DeKnight (Spartacus), iar distribuţia îi va cuprinde pe Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Rosario Dawson şi Vincent D’Onofrio.

  1. Wolf Hall

Serialul celor de la BBC este bazat pe o serie cărţi foarte apreciate în Marea Britanie scrise de Hilary Mantel şi ne spune povestea ascensiuni lui Thomas Cromwell în rolul de consilier de încredere al regelui Henry al VIII lea şi minsitru în timp ce ajută monarhul să divorţeze de Catherine de Aragon şi să se căsătorească cu Anne Boleyn, cauzând ruperea britanicilor de Biserica Catolică. Damian Lewis (Homeland) apare în rolul regelui Henry al VIII-lea, distribuţia cuprinzându-i şi pe Jonathan Pryce, Mark Rylance şi Jessica Rayne.

Binenţeles, lista de mai sus este total subiectivă şi putem găsi destule proiecte TV lăsate pe dinafară, având în vedere că vom avea un an încărcat de seriale noi şi interesante, aşa că o să încerc să mai menţionez pe scurt aici câteva care zic eu că ar merita încercate.

HBO ar putea debuta anul acesta serialul Crime, remake al serialului britanic Criminal Justice, scris de Richard Pryce şi care a fost amânat la moartea actorului care trebuia să aibă rolul principal James Gandolfini (Clanul Soprano). John Turturro l-a înlocuit pe Gandolfini. Tot la HBO îl vom vedea pe Dwayne Johnson în Ballres, o comedie pe care postul o promovează ca un Entourage cu sport.

The Comedians, serialul care îi aducve împreună pe Billy Crystal şi John Gad va debuta pe FXX peste câteva luni. Un proiect foarte interesant vine de la Ryan Murphy, creatorul American Horror Story şi se numeşte….. aţi ghicit: American Crime Story. Primul sezon al acestui serial ne va spune povestea procvesului de crimă la care a fost supus O.J. Simpson şi îi are în rolurile principale pe Cuba Gooding Jr. şi John Travolta. Netflix ne mai adduce un serial marca Marvel, AKA Jessica Jones, şi o are pe Krysten Ritter în rolul titular. Cei de la Amazon şi-au lansat o nouă turăde episoade-pilot din care vor alege ce va merge la statutul de serial, iar dina ceastă tură cel mai bine arată The Man in the High Castle, un pilot produs de Ridley Scott bazat pe romanul cu acelaşi nume al lui Phillip K Dick.

 

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inscrie-te la Newsletter!

Iti vom trimite cel mult un mail pe saptamana cu articolele noastre si cele mai importante stiri ale saptamanii din lumea filmului

Super! Te-ai inscris la newsletterul nostru. Multumim